Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

11 Kasım 2014 Salı

4/C'li Personele İzin Kararı


4/C'li Personele İzin Kararı
4/C'li Geçici Personele Doğum Sonrası Aylıksız İzin Verilmesi Kararı
Eskişehir 1. İdare Mahkemesi, 657 sayılı Kanunun 4/c maddesine göre görev yapmakta olan 4/C personele aylıksız izin verilmemesi işleminin yürütmesini durdurdu.
Dava, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığı emrinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/c maddesi kapsamında geçici personel statüsünde görev yapmakta olan davacının 6 aylık ücretsiz izin verilmesi istemiyle yapmış olduğu başvurunun reddine ilişkin işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılmıştı.
Mahkeme kararında,

“Dava dosyasının incelenmesinden, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Turizm Fakültesi Dekanlığı emrinde 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak görev yapan davacının 15.09.2014 tarihinde başlayacak olan yasal 16 haftalık ücretli doğum izninin sona ermesini müteakip 6 ay ücretsiz izin talebinde bulunduğu, talebin reddi üzerine bakılan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Olayda, Iş Kanununun 74. maddesinde yer alan; isteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verileceğine yönelik paralel düzenleme de göz önüne alındığında, geçici personelin doğum yaptıktan sonra aylıksız izne ayrılma talebinin Anayasa'nın 41. maddesinde yer alan ailenin ve çocukların korunması ilkesi çerçevesinde değerlendirilerek 6 ay ücretsiz izin verilmesi gerekirken aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.
Öte yandan,

davacının izne ayrılmaması durumunda bebeğin anneye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde iznin kullanılamayacak olması nedeniyle davacı ve çocuğu yönünden telafisi güç zararlar oluşacağı açıktır.” İfadelerine yer verildi.
Kaynak:www.gazetekamu.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com