Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

9 Kasım 2014 Pazar

4/C Çalışanlarına Ek Ödemede 2. Mahkeme Kararı


4/C Çalışanlarına Ek Ödemede 2. Mahkeme Kararı
Sivas İdare Mahkemesi, 4/C'li personele ek ödeme verilmemesi konusundaki idare işlemini iptal etti.
Bilindiği üzere, 4/C statüsünde çalışan geçici personele sadece Bakanlar Kurulu Kararında yer alan ücret ödenmektedir. Hatırlanacağı üzere, ücretleri düzenleyen 4/C kararnamesinde aile yardımı ödeneği olmadığı için, 4/C'li personel uzun süre aile yardımı ödeneği alamamıştı. Daha sonra, alınan karar uyarınca, 4/C çalışanlarına aile yardımı ödeneği verilmeye başlanmıştı.
Gerçekten de, 4/C'linin ücretini düzenleyen Bakanlar Kurulunda, ek ödeme yapılmasına imkan veren bir düzenleme bulunmamaktadır.
Ancak yargı organları, Danıştay'ın geçici personelin memur gibi çalıştırıldığı ve döner sermaye ödemesi alması gerektiği yönündeki kararı sonrasında, yavaş yavaş, ek ödeme verilmesi yönünde kararlar vermeye başladı.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Geçen hafta Şanlıurfa İdare Mahkemesinin kararını yayınlamıştık. 4/C'ye ek ödeme mahkeme kararı için tıklayınız.
Bugün de, Sivas İdare Mahkemesinin kararını yayınlayacağız.

Dava açmak isteyen üyelerimize, bu kararların henüz ilk derece mahkemesi kararı olduğunu, henüz kesinleşmiş bir bölge idare mahkemesi veya Danıştay kararı olmadığını belirtmek istiyoruz. Şuan yayınladığımız bu kararlar sadece dava açan için bir anlam ifade etmektedir. Ancak yarın bir bölge idare mahkemesi veya Danıştay kararı çıkması halinde, dava açacak olanların elinin daha güçlü olacağını belirtebiliriz. (Not: Şuana kadar varolan kararlar sağlık personeline yönelik döner sermaye ek ödeme davalarıdır. Sağlık dışındaki kurumlarda çalışanlar için 375'te yer alan ek ödeme için BİM ve Danıştay'ca verilmiş bir karar henüz bulunmamaktadır.)
İŞTE SİVAS İDARE MAHKEMESİ KARARI





Kaynak:www.memurlar.net

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. ne demek başka kurumlarda kazanılmış davalar yok ünüversite tapu milli eğitim adliye dsi gibi kurumlarda şanlı urfa idare mahkemelerinden alınmış birsürü kararlar vardır fece den 4/c haberleri adıyaman yazdığınızda birçok kararın kazanıldığını görebilirsiniz

    YanıtlaSil
  2. ÖZELLEŞİTİR-ME (Tekel) MAĞDURU10 Kasım 2014 22:34

    Arkadaşlar Özelleştirme Mağdurları için verilen kararlar 1- (sadece sağlık çalışanları için değil) 2-(Çalıştığım Kurumda 13 kişiyiz hepimiz "EK ÖDEMEYİ" Kazandık ve alıyoruz) 3-(ayrıca Ek Ödeme için Milli Eğitimde çalışan bir arkadaşın ise Üst Mahkeme Olan Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinden karıda 5 aydır gelmiş bulunmaktadır. Kısacası Ek Ödemeler ile ilgili hem İdare ve hemde Bölge İdare Mahkeme kararları var arkadaşlar.. Size başka bir bilgi vereyim (Özel Hizmet Tazminatı)' nı da Mahkemeye verdik kazanma ihtimalimiz ALLAH'ın İzniyle %100 Arkadaşlara duyurulur.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com