Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

9 Ağustos 2017 Çarşamba

İsmail Koncuktan 4/B, 4/C ve Taşeron İşçilere Kadro Açıklaması

İsmail Koncuktan 4/B, 4/C ve Taşeron İşçilere Kadro Açıklaması

İsmail Koncuktan 4/B, 4/C ve Taşeron İşçilere Kadro Açıklaması


Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Habertürk TV kanalında katıldığı canlı yayında toplu sözleşme görüşmeleri, 4/B, 4/C ve taşeron işçilere kadro konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk Tv kanalına konuk olan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşme ve kamu çalışanlarının beklentilerini ile 4/B, 4/C ve taşeron işçilerin durumunu değerlendirdi. İşte Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuktan o açıklamalar.

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini ve 10 Ağustos 2017 tarihinde kamu işverenlerle tekliflerin saat 14.00'da karar haline getirileceğini aktardı. Yetkili sendika temsilcilerinin aralarında görüşeceği ve karara bağlanacağı bu tekliflerin 2 gün süreceğini ve geç saatlere kalabileceğini açıkladı. Yarın 1 hizmet koluna ait taleplerin toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme geleceğini açıklayan Koncuk, Cuma günü ise 6 hizmet kolunun taleplerinin görüşüleceğini söyledi.
Kamu Sen'in Teklifi
Kamu Sen'in toplu sözleşme görüşmelerinde teklifleri hakkında sorulan soruya Koncuk, "Türkiye Kamu Sen bugüne kadar zam politikasının değişmesi gerektiğiniz savundu. Çünkü yapılan açıklamalarda milli gelirin arttığı, ekonomik büyümenin devam ettiği söyleniyor. Maden ekonomik büyüme var; tüm çalışan kesimin bu milli gelir artışından pay alması lazım. Pay alınması lazım ki büyüme ve milli gelir reel hale dönüşsün. Enflasyon oranında yapılan zam zam değildir. Enflasyon oranında yapılan zam sıfırdır." dedi ve memur maaşlarında 140 liraya varan alım gücünün azaldığını söyledi. Kamu Sen yüzde 10+10 ve 150 lira seyyanen zam istiyor.
Öte yandan İsmail Koncuk yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının çok düşük olduğunu söyledi.
4B, 4C ve Taşerona Kadro Açıklaması

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamada, "20 bin 4C'liye kadroyu yıllardır alamıyoruz. 2015 yılında aldığımız karara rağmen halen alamıyoruz. 4B'liler ise kanayan bir başka yara. 4B'li evleniyor tayin alamıyor. Biri İstanbul'da diğeri Siirt'te yaşamına devam etmek zorunda kalıyor. 4B sisteminin varlığı, bu ülke için büyük bir ayıptır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Taşeron konusuna gelince; Türkiye'de 2002 yılında 20 bin civarında taşeron vardı. Aradan geçen yıllar içerisinde sadece kamuda 730-740 bin taşeron var. Belediyeler de dahil edildiğinde 1 milyon 200 bin kişi,, özel sektörü de dahil ettiğimizde ise 2 milyonu aşan bir taşeron çalışanı var. Taşeron sistemi bu ülke insanlarının hak ettiği bir sistem değil. Dolayısıyla bizim bu taşeronluk sistemini, evlatlarımızın kemiğini, iliğini sömüren bu sistemi kaldırmamız lazım. Seçimden önce sayın Davutoğlu bir söz verdi. Refrerandum sürecinde ise eski Bakan Müezzinoğlu açıklamalar yaptı" dedi ve şu şekilde ekledi:
"Problem bizim problemimiz diyen Müezzinoğlu'na, problem sizin ama bir çözümünüz yok ortada"
Toplu sözleşme görüşmelerinde 4B, 4C ve taşerona değindiklerini aktaran Koncuk, bu görüşmelerde kadro taleplerini görüşüyoruz dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com