Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

3 Haziran 2017 Cumartesi

4/C Çalışanları İsyan Ediyor

4/C Çalışanları İsyan Ediyor

4/C Çalışanları İsyan Ediyor


Dünyada eşi benzeri olmayan tek statü 4/C statüsü.. İşçiden olma, Memurdan doğma 12 Ay çalıştığı halde adı malesef GEÇİCİ.. Tuhaflıklar bununla da kalsa iyi. İşçi desen ikramiyesi yok. Memur desen onca mahkeme kararlarına rağmen, 375 Sayılı yasaya göre Ek ödemesi döner sermayesi yok. 1 Ocak 2016 tarihinden beri Toplu Sözleşme (TİS) kararları gereği 159 TL brüt bir ek ödemesi var. Ne gariptir ki 4/A ve 4/B statülerinde ek ödemeden gelir vergisi kesilmezken 4/C'li ucube statünün bu cüz'i ek ödemesinden bile hiç bir genelge ve yasal dayanağı olmadığı halde vergi kesiliyor. 4/C'li çalışanlar mutemetlerin insafına bırakılmış. Maliye Bakanlığı işi gücü bırakmış 4/C'li çalışanların cüz'i maaşı ile uğraşıyor. Yılbaşından beri 4/C personelin maaşını ödenek talep edilen koddan alıyor. Yani taşeron çalışanları ile aynı kalemden.

Sonuç olarak memurlar 3000 TL maaşla Ağustos ayında %20 vergi dilimine girerken 4/C'li çalışanlar 1800-1900 TL maaşla Haziran ayı maaşında %20 dilimine giriyor ve 4/C'lilerin maaşı 140 TL azalıyor. Temmuz ayında yapılan %5 maaş zammı 4/C'li personelin maaşına hiç yansımıyor.

Çözüm olarak görülen Toplu Sözleşme 36/2 Maddesi gereği 4/B pozisyonu geçirilmesi için Meclis açılınca diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik bu görevde değil. Yasama dönemi başlayınca diyen Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'da görevde değil. Sonu gelmez toplantılar yapılıyor. Toplantıları değerlendirmek için yeni toplantılar peşinden geliyor. Resmi Gazeteyi hiç dikkate alan yok. Yetkili Sendika, konu 4/C çalışanları olunca malesef yine etkisiz.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
4/C'li çalışanlar bıkkın, 4/C'li yorgun ve umutsuz.. 4/C'lilerin dudaklarında yine aynı şarkı. Arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah.. İlgililerin duyması ve 4/C çalışanlarının sorunlarına çözüm bulması dileğiyle...

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. bizi bu hale düşürenler utansın
    ALLAH'IN VARLIĞINIDA UNUTMAYIN
    Müslüman Kindar Olamz....

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com