Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

4 Mayıs 2017 Perşembe

İsmail Koncuk: Hala Ülkemizde 4/C Gibi İnsanlık Dışı Bir İstihdam Türü Mevcut

İsmail Koncuk: Hala Ülkemizde 4/C Gibi İnsanlık Dışı Bir İstihdam Türü Mevcut

İsmail Koncuk: Hala Ülkemizde 4/C Gibi İnsanlık Dışı Bir İstihdam Türü Mevcut


Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu Başkanı İsmail Koncuk 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kapsamında yaptığı konuşmada 4/C çalışanlarının sorunlarına değindi.
Genel Başkan İsmail Koncuk konuşmalarında şu hususlara değindi.
Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkarak Eskişehir’e ulaşan işçi, memur, emekli, 4/C’li, ataması yapılmayan öğretmenler, İ.İ.B.F. mezunları, KPSS kapısında hayata tutunmaya çalışan genç işsizler, yüksekokul mezunları, emeklilikte yaşa takılanlar ve daha nicelerinin oluşturduğu binler, sabahın erken saatlerinde Eskişehir Atatürk Bulvarı’nda toplandı.
Meydanda toplanan binlere seslenen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen olarak yalnızca kamu görevlileri için değil işçilerimiz, işsizlerimiz, emeklilerimiz, gençlerimiz için Hak yolunda mücadele veriyoruz” dedi. Koncuk, “4/A’lı, 4/B’li, 4-C’li, sözleşmeli, idari hizmet sözleşmeli, geçici işçi gibi sınıflandırmalarla, hakları her geçen gün budanan, eşinden, anasından, babasından ayrı çalışmak zorunda kalmış, ekmeği ile ailesi arasında tercihe zorlanmış, cefakâr kardeşlerim,
Hala ülkemizde 4/C gibi insanlık dışı bir istihdam türü mevcut ve bunların sayısı da giderek artıyor. Devletinin verdiği görevle, milletine hizmet eden kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar, her geçen gün katlanarak büyüyor.
Bu sistemde, her çalışanın işsizlikle tehdit edildiği, sendikasız, güvencesiz ve güçsüz bırakıldığı; düşük ücretli, düşük maliyetli bir istihdam piyasası oluşturmak temel hedeftir.

Memurluk güvencesinin yok edilmek istenmesi,
Sözleşmeli personel çalıştırılması,
4/C’li geçici işçilerin sayısının her geçen gün artması,
İşsizlerin bir çığ gibi büyümesi, işte hep bu yüzdendir.Bu nedenle, ekonomik krizlerde fatura, çalışanlara çıkartılıyor. Kurumlar arasındaki ücret adaletsizliği almış başını gidiyor.Maaşlar açıklanan enflasyon kadar artıyor; gerçek enflasyon karşısında eriyor.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Diyor ya ozan (Aşık Mahsuni Şerif);
“Milletin sırtından doyan doyana,
Bunu duyan yürek nasıl dayana?
Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana,
Bilmem söylesem mi; söylemesem mi?”
Elbette söyleyeceğiz, elbette mücadele edeceğiz.Yap-boz tahtasına döndürülen eğitim sistemini söylemeyecek miyiz? Gençlerimizin kararan geleceği için bir şeyler yapmayacak mıyız? 350 bin atanamayan öğretmenimizin sesi olmayacak mıyız?

11 milyon emekli unutulmuş durumda…2015 enflasyon farkı hakkımızla oynanması nedeniyle maaşlarımızın %1,8’i çalındı. Yargı kararıyla 550-650 lira ek ödeme almaya hak kazanan 4/C’liye 150 lira ek ödeme verilmesi kararıyla geçici çalışanlarımızın 400-500 lirası ellerinden alındı. Alkışlarla imzaladılar o toplu sözleşmeyi. 4-C’liler dava açıp emsali çalışan kadar ek ödeme alıyordu. Hükümetin imdadına bunlar koştu “4-C’lilere 159 TL brüt net 114 TL ödeme yapılacak” dediler. Yargı yolu ile 700 TL alan adamı 114 TL’ ye düşürdün. Bunlar imza atarken dışarı çıktım dedim ki, “4-C liler satıldı” Bugünlerde şimdi yine aldatma peşindeler. 20 madde uygulanmadı hala. KİT’lerde çalışanların maaş gruplarının 5 den 3’e düşürülmesi, havacılık tazminatı 15 ay geçti hala uygulanmadı.
Sözleşmeli personele, 4/C’lilere, taşeron çalışanlarına, memur işi yapan kamu çalışanlarına kadro verilecekti, KİT’lerde ücret grupları yeniden düzenlenecekti, fiili hizmet zamları yeniden belirlenecekti, unutuldu. Toplu sözleşmenin üzerinden 2 yıla yakın zaman geçti ama 19 maddesi hala uygulanmadı.
Yani bu bir zulümdür. Memura %3+4’e alkışlar eşliğinde imza atanlar bu zulme ortak olmuşlardır. Tarihi toplu sözleşme imzaladık diyenler, tarihi bir gaflete imza atmışlar ama bu imzalarına dahi sahip çıkamamışlardır. Ne büyük bir ayıptır ki, bu sendika geçtiğimiz günlerde kendisini Kamu Denetçiliği Kurumuna şikâyet etti.
Aslında dedi ki, biz bu işi bilmediğimizden 2015 yılında bir yanlışa imza attık ve 4/C’lilerin ek ödeme hakkının gasp edilmesine göz yumduk. Şimdi yetki dönemi ya sanki toplu sözleşmenin altına başkası imza atmış gibi utanmadan, sıkılmadan gittiler alkışlar, tezahüratlarla imzaladıkları toplu sözleşmenin sonucunu şikâyet ettiler.
Şimdi ne başımızdakiler ne de yetkilendirilmiş sendikamsı yapıların memurun halinden anlamadığı çok açık. Sendikacılıktan anlamayanların yetkili olduğu yerde de yaralar sarılmıyor, memurun yaraları azıyor işte” dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com