Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Mart 2017 Salı

Hacı Bayram Tonbul: Talebin Kabulü Halinde 4/C'lilerin Maaşlarına 600 TL Yansıyacak

Hacı Bayram Tonbul: Talebin Kabulü Halinde 4/C'lilerin Maaşlarına 600 TL Yansıyacak

Hacı Bayram Tonbul: Talebin Kabulü Halinde 4/C'lilerin Maaşlarına 600 TL Yansıyacak.
Memur-Sen Konfederasyonu 3. Dönem Toplu Sözleşmelerin kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren hükümlerinden KİT'lerde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının 31.01.2016 tarihine kadar yeniden düzenlenmesi konusu ile 4/C'li çalışanların ek ödemeleri için Ombudsman'a başvuruda bulundu. Eğer teklif kabul edilirse 4/C'li çalışanların maaşlarına yaklaşık 600 lira yansıyacak.
Memur-Sen Konfederasyonu, tam zamanlı 4/C'li çalışanların mahkeme kararı ile hak ettikleri ek ödemelerin yapılması ve KİT'lerdeki ücret gruplarının 5'ten 3'e düşürülmesi için Ombudsman'a yani Kamu Başdenetçisi'ne başvurdu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
"TOPLU SÖZLEŞMEDE UYGULANMAYAN MADDELER VAR"
Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, yaptığı açıklamada, KİT'lerdeki sözleşmeli personelin temel ücret gruplarının düzenlenmesi ve 4/C'li çalışanların mahkeme kararıyla hak ettikleri ek ödemelerinin yapılmasının 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşmesinin uygulanmayan önemli maddeler arasında olduğunu belirtti.
"BİNLERCE 4/C ÇALIŞANI MAĞDUR"

Tüm girişimlerine rağmen KİT'lerdeki sözleşmeli personelin temel ücret gruplarının düzenlenmediğini ve 4/C'li çalışanların hak ettikleri ek ödemelerin yapılmadığını vurgulayan Başkan Hacı Bayram Tonbul, söz konusu düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle binlerce sözleşmeli ve 4/C çalışanının mağdur olduğunu söyledi.
KİT'lerdeki ücret gruplarının düşürülmesinin yaklaşık 80 bin çalışanı ilgilendirdiğine dikkati çeken Başkan Tonbul, ek ödemelerin yapılması halinde 4/C'li olarak çalışanların cebine yaklaşık 600 lira gireceğini söyledi.
"SENDİKAMIZIN TALEBİMİ, EK ÖDEME TUTARLARININ BİR DEFADA ÖDENMESİ"
Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen olarak imzaladıkları toplu sözleşmenin sonuna kadar takipçisi olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Başkan Tonbul, "Gerek KİT'lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücret gruplarının düzenlenmesi gerekse de 4/C'li kamu çalışanların hak ettikleri ek ödemelerin yapılması için Ombudsman'a (Kamu Başdenetçisi) başvuruda bulunduk. Talebimiz, Devlet Personel Başkanlığınca çalışma yapılarak Yüksek Planlama Kuruluna gönderilen KİT'lerde görev yapan personelin ücret gruplarının 5'ten 3'e düşürülmesiyle ilgili düzenlemenin 31 Aralık 2016'dan geçerli olmasını sağlayacak bir karara varılması ve 4/C'li personellerimizin lehlerine olan yargı kararları gereğince ödenmeyen ek ödeme tutarlarının bir defada ödenmesi. Ombudsman'ın, çalışanların yıllardır yaşadığı mağduriyeti görüp gerekli adımların atılması yönünde tavsiye kararı vereceğine inanıyoruz." dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. Hacı Bayram tombul ne oldu talebin kabulü olduda ne oldu maliye vermedi.Ne kadar seviyorsunuz herşeyi oldu bittiye getirmeyi sonuç ne kocaman bir 000000000

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com