Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

8 Mart 2017 Çarşamba

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde 4/C'li Annelere Müjde

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde 4/C'li Annelere Müjde

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde 4/C'li Annelere Müjde
Büro Memur-Sen, kamuda görev yapan 4/C’li olara çalışan anneye doğumdan sonra ücretsiz izin ve süt izni verilmesi hakkında açtığı davayı kazandı. Mahkemenin verdiği karara göre 4/C’li olarak çalışan kadın personel doğumdan sonra 24 aya kadar ücretsiz izin ve süt izni kullanabilecek. 4/C’li çalışanların uğradığı haksız uygulamalardan birine daha son verdikleri için mutlu olduklarını belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, “Tüm sorunların son bulması için 4/C’li çalışanlar kadroya alınmalıdır” dedi.
Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen, 4/C konusunda bir kazanıma daha imza attı. Kamuda statü farkı nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini her fırsatta gündeme getiren ve açtığı davalarla da hukuki mücadelesini sürdüren Büro Memur-Sen’den 4/C’li olarak çalışan anneye doğumdan sonra ücretsiz izin ve süt izni müjdesi geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü’nde çalışan Büro Memur-Sen Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi 4/C’li Arzu Arslan Gonca, doğum sonrasında ücretsiz izin ve süt izni kullanmak için kuruma başvurdu. TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü, sözleşmesi nedeniyle 4/C’li Arzu Aslan Gonca’nın talebini reddetti. Bunun üzerine Büro Memur-Sen, kamudaki 4/A statüsünde çalışan kadın memurların doğumdan sonra kullandığı 24 ay ücretsiz izin ve süt izni hakkından 4/C’li kadın personelinde yararlanabilmesi için yargıya başvurdu. Büro Memur-Sen, Arzu Arslan Gonca adına ücretsiz izin ve süt izni kullanabilmesi için TÜİK aleyhine Bursa Birinci İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
ÜCRETSİZ İZİN VE SÜT İZNİ KARARI
Büro Memur-Sen, açtığı davada 4/C’li personele doğum sonrasında ücretsiz izin ve süt izni verilmemesinin Anayasal eşitlik ilkesine ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu vurguladı. Büro Memur-Sen’in talebini haklı bulan Bursa Birinci İdare Mahkemesi, TÜİK’in kararını önce yürütmesini durdurdu, daha sonra ise hukuka ve hakkaniyete aykırı bularak iptal etti. Mahkemenin kararına göre 4/C’li anne doğumdan sonra 24 aya kadar ücretsiz izin ve süt izni kullanabilme hakkı kazanmış oldu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
4/C’LİLER KADROYA ALINMALI
Kararı değerlendiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, 4/C’lilerin uğradığı haksız uygulamalardan birine daha son verdikleri için mutlu olduklarını söyledi. 4/C’li personelin tüm sorunlarının giderilmesi için kadroya alınması gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Vecdi Yanbaz, “4/C’lilerin sendikalara üye olabilmesini, toplu sözleşmede ücretlerinin artırılmasını sendika olarak bizler sağladık. Şimdi de açtığımız davayla ücretsiz doğum izni ve süt iznini kazandık. Fakat bunları asla yeterli görmüyoruz. Kamudaki 4/C’li kardeşlerimiz yılın 12 ayı kesintisiz bir şekilde çalışıyor ancak hala geçici personel olarak görülüyor. 4/C’li çalışanların mali ve özlük hakları yetersiz. Aldıkları ücretler yoksulluk sınırının çok altında. Sözleşmeleri gereği 30 günden fazla rapor hakkı bulunmuyor. Bunlar gibi daha birçok sorun var. Tüm sorunların tek çözümü 4/C’lilerin kadroya alınmasıdır. Genel yetkili sendika olarak 4/C’lilerin kadro mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Verdiğimiz mücadele ile inşallah 4/C’lilerin kadroya alınmasını sağlayacağız” dedi.
Mahkeme Kararı Aşağıda Sunulmuştur.






Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. Hikaye başka birşey değil döner sermaye davalarıda kazanıldı hani nerde uygulanıyormu kim takar yargı kararlarını bırakın sendikacılık oynamayı...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com