Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

28 Nisan 2016 Perşembe

Sendikalar Çankaya Köşkünde Bir Araya Geldi 4/C'ye Kadro İstedi

Sendikalar Çankaya Köşkünde Bir Araya Geldi 4/C'ye Kadro İstedi
Sendikalar Çankaya Köşkünde Bir Araya Geldi 4/C'ye Kadro İstedi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeğinde işçi ve memur sendikalarının temsilcileriyle bir araya gelerek sendikaların talep ve isteklerini dinledi.
Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konfederasyon Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya ve Mehmet Emin Esen, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve işçi sendikaları temsilcileri katıldı. Yapılan toplantıda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Hükümet kanadına sendika olarak taleplerini şu şekilde iletti.

3. Dönem Toplu Sözleşmede imza altına alınan ve üzerinde çalışma başlatılan konuların derhal sonuçlanmasını talep eden Ali Yalçın, 4/B, 4/C’liler, vekil ebe, hemşire ve imamlar, memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınmasını istedi. Yalçın Taşeron işçiler için başlatılan çalışmadan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Taşeron işçiler konusuna da değinen Ali Yalçın şunları söyledi:

"Bu işçi kardeşlerimize özel statülü kamu personeli statüsü veriliyor. Biz bu çalışmayı olumlu buluyoruz. Ancak, özel statülü kamu personeli pozisyonuna karşı çıkıyoruz, yeterli bulmuyoruz. Ya 4/A olmalı ya da 4/D. Yani ya işçi ya da memur kadrosu verilmeli, 4/E diye yeni bir kadro oluşturulmamalı" dedi.
Toplantıda söz alan Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TAŞERONA ÖZEL İSTİHDAM KABUL EDİLEMEZ
“Öncelikle 1 Mayıs öncesi yaptığınız toplantı için teşekkür ederim. 2006 yılında kısmi zamanlı sözleşmeli öğreticilik adı altında bir istihdam türü çıktı ve öğretmenler 8 aylığına sözleşmeli olarak görevlendirildi. Türk Eğitim-Sen olarak bu düzenlemeye dava açtık ve iptal ettirdik. Daha sonra öğretmen ve memurlar 4-B’li olarak istihdam edildi. 2007 yılından 2011 yılına kadar 4-B’liliğin iptal edilmesi için yapmadığımız eylem, söylemediğimiz söz kalmadı.
2011 seçimleri öncesinde bütün siyasi partiler 4-B’ye kadroyu seçim beyannamesine alınca Adalet ve Kalkınma Partisi 4-B’lileri kadroya aldı ama sonrasında da 4-B’li istihdam devam etti. Halen 4-B’li çalışanlar var.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Şimdi taşerona kadro sözüne rağmen, taşeron çalışanları “Özel Statü” ile istihdam etmek istiyorsunuz. Bu doğru bir istihdam türü değildir. Bu özel statü şayet bu şekilde uygulanırsa süreç içinde hem hükümetinizin hem de sendikaların başı çok ağrıyacaktır.
“Göç yolda düzelir” mantığı ile yapılan bu çalışmalar hiç doğru değildir. Dolayısıyla bu özel statü konusunun yeniden değerlendirilmesi doğru olacaktır. İster işçi yapın, isterseniz memur ama güvenceli bir sistem ihdas edilmelidir. Ayrıca esnek istihdam, kiralık işçi ve benzeri uygulamalar asla doğru olmayacaktır” dedi.
4-C’YE KADRO, ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER GİBİ 21 TOPLU SÖZLEŞME KARARI HALA UYGULANMADI
Genel Başkan İsmail Koncuk, toplu sözleşmede karar haline gelmesine rağmen, 21 maddenin hala uygulanmadığının altını çizerek;
“Şu ana kadar 21 toplu sözleşme kararı uygulanmamıştır. 4-C’ye kadro toplu sözleşme kararı haline gelmesine rağmen hala uygulanmamıştır. Üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçirilmesi konusundaki karar da uygulanmamıştır. Bunlar toplu sözleşme kararlarıdır ve kanun gereği bu kararlar mutlaka uygulanmalıdır. Bu konuda zaman zaman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’da sendikaların talepleri karşısında zor durumda kalmaktadır. Artık, bu kararların uygulanması için harekete geçilmelidir” dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com