Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

13 Nisan 2016 Çarşamba

CHP Milletvekili Didem Engin 4/C Mağduriyeti Son Bulsun (Video Haber)


CHP Milletvekili Didem Engin 4/C Mağduriyeti Son Bulsun
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Didem Engin, 4/C çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilerek artık 4/C'lilerin kadroye geçirilmeleri gerektiğinive Hükümet'in bir an evvel bu konuda girişimlere başlaması gerektiğini söyledi.
4/C'li çalışanların mağduriyetini ve haklı kadro taleplerini Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, Hükümet'e seçim öncesinde 4/C'lilere verdikleri kadro sözünü hatırlattı. Meclis Genel Kurulu'nda konuyla ilgili bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN 4/C çalışanları hakkında şu açıklamalarda bulundu.


Milletvekili didem Engin, geçtiğimiz yıllarda özelleştirmeler sonrasında kamuya 4/C'li statüsünde geçirilen personelin bütün kazanılmış özlük hakları ellerinden alınarak özlük haklarından mahrum bırakıldığını söyleyerek, "4/C'liler ünvanlarını kullanamıyorlar, 4/C çalışanlarının imza yetkileri yok, 4/C'liler görevde yükselme, derece, kıdem gibi haklardan yoksun çalışmaya zorlanıyorlar" dedi. CHP Milletvekili sözlerine şu şekilde devam etti.


Aynı kurumda aynı işi yapan kadrolu ve 4/C'li çalışanlar arasında ciddi maaş farklılıkları olduğunu da dile getiren Didem ENGİN, 2015 yılı Ağustos ayında Hükümet'in imzaladığı, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan. 3. Dönem Toplu Sözleşme’yi hatırlatarak, "Hükümet bu imza ile hem üniversiteli işçilerin hem de 4/C'li personelin mağduriyetlerini giderme sözünü vermişti" dedi. Toplu sözleşmenin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen Hükümet'in hala bu konuda somut bir adım atmadığını vurgulayan Didem ENGİN, "Seçim öncesinde vermiş oldukları kadro sözünü Hükümet’e tekrar hatırlatmak istiyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. 4-c özelleştirme mağdurlarına hiç bir sendika kadro verilmesinin stratejik olarak istemiyor istemez istemeyecektir 23 bintan 4-c özelleştirme mağduru 2000 yılında sokağa konulduğunda kamusen yetkili sendikaydı 4-c liler Türk-iş in önünde yatarken kamusen yetkili sendika olarak seyrediyordu ve çok güçlüydü banakan görevden aldırtıyordu yalan konuşmanın adabı yok bunu her tarafta söylemeye her platformuda tartışmaya hazırım akabınde memur sen yetkiili sendika oldu ne yaptı elinin altında mağdur hazır potansiyel güç olarak görmeye başladı kamuda 376 bin kişiye kadro verilirken memur sen neden 4-c için sesini çıkarmadı haklı işine gelmezdi çünkü en iyi güç mağdur güçtür her zaman meydanlara kadro diye sürülebilecek güçtür yani kısaca hiç bir sendika 4-c özelleştirme mağdurlarına kadro verilmesini istemiyor bu gün kadro verilse kamu sen neyle memurseni suçlayacak memursen kadro verilse neyle gündeme gelecek bunu herkesle her yerde tartışmaya hazırım yetiyorsa yüreğiniz gelin tartışalım

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com