Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

10 Nisan 2016 Pazar

4/C'lilerin Durumu 13 Nisan'da Görüşülecek


4/C'lilerin Durumu 13 Nisan'da Görüşülecek
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk ve Gürkan Kaya ile birlikte Denizli ve Aydın İl Temsilciliklerinin düzenlediği istişare toplantılarına katıldı. Toplantıda konuşan Tonbul, kamu çalışanlarının sorunları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Denizli ve Aydın Temsilciliklerinin düzenlediği toplantıda konuşan Enerji Bir-Sen Başkanı Hacı Bayram Tonbul, ülkemizin içinden geçtiği kritik süreç, her türlü ayrışmayı bir kenara bırakarak bir ve beraber olmamızı, ortak hedeflerimiz doğrultusunda kenetlenmemizi gerektiriyor” dedi.Konuşmasında 4/C çalışanlarına da değinen başkan Tonbul “Artık 4/C konusunda noktayı koymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasına, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden asker, polis ve vatandaşlara rahmet dileyerek başlayan Tonbul, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. İkilikleri bir kenara bırakmamız gerekiyor. Ülkemizin içinden geçtiği kritik süreç, her türlü ayrışmayı bir kenara bırakarak bir ve beraber olmamızı, ortak hedeflerimiz doğrultusunda kenetlenmemizi gerektiriyor. Terörün karanlık ve kanlı yüzünü artık herkesin görmesi lazım. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı hep birlikte tepkimizi göstermeliyiz” diye konuştu.
“BOL KAZANIMLI BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATTIK”

2016-2017 Toplu sözleşme süreci ile ilgili de bilgi veren Tonbul, Kamu çalışanlarının geneline ve hizmet koluna yönelik elde edilen kazanımların yüzde yüz artırıldığını söyledi. Tonbul, “3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde aldığımız yüzdelik zamlarla kamu görevlilerinin yüzünü güldürdük. Yüzdelik zamlar dışında, kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren 43, hizmet kolumuzda da önceki kazanımlarla beraber 15 kazanım elde ettik. Bol kazanımlı bir sözleşmeye imza attık” dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
“TAŞERONA KADRO DOĞRU, ALINACAK POZİSYON YANLIŞ”
Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınmasının doğru olduğunu ancak alınacak pozisyonun yeni sorunlar doğuracağının altını çizen Tonbul, “ Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen olarak, taşeronların tamamının ayrım yapmaksızın kadroya alınacak olması bizleri son derece sevindirdi. Ancak, “özel sözleşmeli personel” gibi yeni bir statünün ortaya çıkması yeni sorunları beraberinde getirecek. Yeni statüler, çalışma hayatında yeni karmaşalara neden olacak. Hükümetin, kaş yaparken göz çıkarmasını istemiyoruz” dedi.
4/C’YE KADRO KONUSUNU NOKTALAMAK İSTİYORUZ”

Gündemdeki 4/C’li personele kadro sorularını da yanıtlayan Başkan Tonbul, “ Mart ayındaki Kamu Personeli Danışma Kurulu’da (KPDK) 4/C’li personel ve memur işi yapan işçilerle ilgili hükümet kanadını bir hayli sıkıştırdık. Çalışma Bakan Yardımcısının koordinesinde bir çalışma başlatılması konusunda ortak görüşe vardık. 13 Nisan’da Devlet Personel Başkanlığı’nın ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirilecek, biz de burada çalışmalarla ilgili bilgi alacağız ve görüşlerimizi paylaşacağız. Artık bu işe noktayı koymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. Allah rızası için bu adaletsizliğe bir dur diyecek yiğit yokmu..Bari en azından yaşa takılıpta emekli olamayan 4/c lilere emeklililk hakkı verilsin.

    YanıtlaSil
  2. Birakin yakamizi sendikalar ve hukumet birsey yapacaginiz yok sendikalar kukla encok hakkimizi sendikalar yiyor utanmadan her yil ayni yalanlarla insanlarin hayalleriyle onurlariyla oynuyorsunuz bir gun olsun bir g
    rev yaptinizmi

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com