Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Ocak 2016 Perşembe

İsmail Koncuk: 4/C'liler Yine Aldatıldı


İsmail Koncuk: 4/C'liler Yine Aldatıldı
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kanal B Televizyonu ekranlarında yayınlanan “GÜNCEL” ve Bengü Türk TV’de yayınlanan “SÖZ HAKKI” programına katılarak 4/C çalışanlarına yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Genel Başkan İsmail Koncuk, 4-C’liler, Üniversiteli işçiler, asgari ücretliler, Taşeron işçiler ve daha bir çok konuyu ekranlara taşıyarak bir an önce çözüm sağlanmasını istedi .Başkan İsmail Koncuk, “ Asgari ücret 1300 TL’ye çıkarıldı diye bir iddia var ben buna iddia diyorum, insanlara verilen söz 1300 TL olacak yönündeydi. AKP’nin seçim beyannamesi açıklandığında da asgari ücret 6 ayda bir tespit ediliyordu şimdi siz bunu 1 yıla çıkardınız, seçim beyannamenizde bunu neden söylemediniz? 1300 TL yapar 6 ay sonra yeniden oturur düzenlersin. Asgari geçim indirimi de bu 1300 TL’nin içerisinde, bu kabul edilemez. Bu verilen sözün yerine getirilmediğinin işaretidir. Siyaseten etik bir davranış değildir bu. Amaç asgari ücretlinin nefes almasını sağlamaktır ama asgari ücreti 1 yıl geçerli kılarak bunu sağlamak zor dedi. Genel Başkan İsmail Koncuk sözlerine şöyle devam etti:

-->
4-C’liler yine aldatıldı. Yargı kararları ile bu arkadaşlarımız ek ödeme almaya başlamışlardı. 670 TL alan arkadaşlarımız var idi. Toplu sözleşmede atılan imza ile 159 TL ek ödeme verildi. 670 TL mahkeme kararı ile alan kişiyi sen 150 TL’ye düşürdüler, ayda 520 TL zarar. Kim yaptı bunu? İşte bu sendika, bari bunu imzalamayın da insanlar yargı kararıyla kazanıp paralarını alıyorlardı. Bu imzayla aslında hükümetin elini rahatlattılar. Siz kime çalışıyorsunuz? Siz idareyi kurtarma-sen misiniz? 4-C’lilerin kadroya alınmasına ilişkin yuvarlak kararlar alınmış, bu da kabul edilemez. 2016 yılı sonuna kadar 4-C’liler , 4-A’lı yapılacak diye bir karar al bende tebrik edeyim seni. Ne yapılacağı belli değil, sendikacılık etiği açısından hiç doğru değil. Bu ülkenin insanları 4-C gibi çalışma modellerini hak etmiyorlar. Yazıktır buna kimsenin hakkı yok.

-->


Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. ÖZELLEŞİTİR-ME (Tekel) MAĞDURU7 Ocak 2016 22:58

    Sendika ağalarına DUYURULUR: hani Köle Statüsünde çalışan 4/C Özelleştirme Mağdurlarının bir daha giriş çıkışları olmayacaktı !!! Burada tüm sendikalara ve özellikle memur sene duyurulur: 4/C'li çalışanların 2016 yılında memur senin sendikasının çook büyük kazanımları sayesinde 31.12.2015 - 01.01.2016 tarihinde e-sigorta giriş çıkışları yapılarak bizlere imzalatıldı ve ayrıca Bizzat biz Özelleştirme Mağdurlarının Mahkeme yoluyla kazandıkları Ek Ödeme ile ilgili maliyenin gerekli açıklamayı yapacağını söylemişti büyük sendika ağası Oysa maliyenin açıklamasında Mahkeme Kararı olanlardan hiç bahs etmiyor ?? Özelleştir-me adı altında biz Özelleştirme Mağdurlarına yapılan bu; Haksızlık, Vicdansızlık, Ötekileştirme, Uygulanan Mobingin ve duyulan bu Kin ve Öfke' ye anlam veremiyoruz. "GÖRDÜĞÜMÜZ ZARARDAN FAYDA SAĞLAYANLARLA (sendika ağalarıyla) BİR, BERABER, DESTEK VE ÜYE OLUNMAYACAĞINI ARTIK ANLADIK" 4/C' li arkadaşlar. Mahkeme Kararıyla alınan hakkı bile memur senin çook büyük kazanımları ve katkılarıyla, iktidarın yardımı ve maliyenin ise uygulamasıyla (500 TL olarak kazandığımız Ek Ödemeyi 150 TL'ye düşürmeye çalışıyorlar. Lütfen sendikalara üye olan arkadaşlar sendikalardan istifa edin.

    YanıtlaSil
  2. ben sağlık'ta 4/c'liyim malesef memursen üyesiyim ama artık bu yapılanlardan sonra istifa edip kamu sene geçeceğim.bunlar kadar dirayetsizbunlar kadar çalışana düşman bir sendika tanımıyorum.onları YÜCE ALLAH'A haval ediyorum.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com