Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

27 Ocak 2016 Çarşamba

Ali Yalçın Bakan Soylu ile 4/C Hakkında Görüştü


Ali Yalçın Bakan Soylu ile 4/C Hakkında Görüştü
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın , Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul ve Levent Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret etti.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ederek ek ödeme davası kazanmış 4/C personele, mahkeme kararına göre kazanımlarının devamını, 4/C’lilerin Toplu Sözleşmenin 36. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince “Tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır” hükmünün bir an önce yerine getirilmesini istedi.

-->
Görüşmede Başkan Yalçın, 36. Maddenin 1. Fıkrasında yer alan “Kamu kurum ve kuruluşlarının fabrika, şantiye, atölye, çiftlik ve arazi gibi işçi istihdamının zorunluluğu olduğu yerlerde istihdam edilen işçiler hariç olmak üzere ilgili yer ve birimlerinde memur ve sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olanların, KİT’lerdeki sözleşmeli personel pozisyonlarına, diğer idarelerde ise memur kadrolarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır” hükmü ile 37. Madde de yer alan refakat izninin kullanılmasına yönelik sorunların giderilmesi, kadro dereceleri, sivil memurların hukuki durumları ile işçilikte geçen sürelere ilişkin konularda yapılması gereken çalışmaların ivedi sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti.

-->
KİT'lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücretleri, DHMİ personeline havacılık tazminatı gibi konularında Toplu Sözleşme kapsamında çalışma yapılmasına karar verilen konular olduğunu vurgulayan Yalçın, gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Bakan Soylu ise, ivedilikle 4/C’lilerin ek ödemeleriyle ilgili yaşadıkları sorunlarını ilgili bakanlarla görüşeceğini, KİT’lerde görev yapan sözleşmeli personellerin temel ücretleri ve DHMİ personeline Euro kontrolünden ödenmesi gereken miktarla ilgili çalışmanın tamamlanarak YPK’ya sunulduğunu açıkladı, YPK’daki bakanlarla görüşerek toplu sözleşme sürecinde verilen süre olan 31.01.2016 tarihinde hayata geçmesi için gayret edeceğini söyledi.
Bakan Soylu, diğer konularda da Devlet Personel Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmaların sürdüğünü, gerek hizmet kolları gerekse genel toplu sözleşmede verilen sözlerin yerine getirileceğini belirtti..
Görüşmede, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul ve Levent Uslu’da hazır bulundu.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİR-ME MAĞDURU27 Ocak 2016 23:07

    Sen önce kalkıp Yıllardır Mağdur olan 4/C Lilerin 5 yıldır Hukuk Mücadelesi vererek hem İdare Mahkemesi hem de Bölge İdare Mahkemelerinden Kazanılmış Kesinleşmiş Ek Ödemeyi maliye ile bir olup keseceksin !!! Sonrada kalkıp Ek Ödemeyi Mahkemelerce Kazanana 4/C Lilerin Mağduriyetini gidermek için görüşmelerde bulunacaksın ??? Ya nasıl bir çelişki !!! Çalışma bakanının bu olanlardan haberi yok mu ?? Ek Ödemeyi Mahkemelerce Kazanan 4/C Lilerden sizin de desteğinizle maliyenin kestiğini bilmiyor mu ??? Yeter artık yeter bırakın tribüne oynamaya görün artık duyun artık Özelleştirme Mağdurlarının feryadını. İktidarın ve Sendikaların Biz Özelleştirme Mağdurlarına yaptığı bu Haksızlığı ve Vicdansızlığı anlatmak için daha ne yapmamız gerekiyor ?? Bizler, yani Özelleştirme Mağdurları 15-20 Yıl Kadrolu Daimi İşçi çalıştıktan sonra Kadromuz, Daimi İşimiz, Özlük Haklarımız ve Kazanılmış Tüm Haklarımızı Mevcut hükümet ve şimdiki memursenin yaptığı gibi üyesi olduğumuz Türk İş Sendikasının da yardımıyla alındı. Asrın Kölelik Düzeni olan, daha hala adını kendilerinin de koyamadığı ve ne olduğu belli olmayan 4/C statüsünde çalışmaya MECBUR ve MAHKUM edildik. Bu Kölelik Statüsünde aylıklarımız 3/1 düşürüldü, Ötekileştirildik, Dışlandık, Hor görüldük, Ezildik-Ezdirildik ve Mahkeme Yoluyla Kazandığımız Ek Ödeme ile ilk defa aylıklarımız biraz düzeldi derken onu bile maliye ve memursen birlikte kestiler. Bizlerin var olan mevcut Kadrusunu alanlar 2 yıl içerisinde yaklaşık 500 bine yakın kadro dağıttılar?? Buyurun işte bunların Adalet, Hak, Hukuk ve Eşitlik İlkesi Anlayışı Hangi Vicdana Hangi Adalet İlkesine sığar... İşte size Sözde en büyük yandaş sendikanın toplu sözleşmelerde çook büyük kazanımlar elde eden sendikanın bizlere kazandırdığı kazanım ??: 550 ile 750 TL. arasında değişen Ek Ödemelerimizin kesilmesi oldu. Şimdi en memursene sormak lazım Özelleştirme Mağdurları 4/c lilere nasıl bir kazanım kazandırttınız ?? ALLAH'tan korkun Mahkemelerce Kazandığımız Ek Ödemeye bile siz sebep oldunuz. Bu dünyada sizlere gücümüz yetmez fakat Mahşerde ellerimiz yakanızda olacak ve bizlere bu Müşkülatı yaşatanlara Hakkımızı helal etmiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Geleneksel Memursen klasiği devam ediyor. Nedir o? Tabiki git ve fotoğraf çektir.Sonuç onca mahkeme kararlarına rağmen kaybedilen haklar,indirilen ek ödemeler ,her seferinde verilen sözler ;gerçekleşmeyen vaadler.Bu ne çalışmasıdır ki halan devam etmektedir,tüm memurların en büyük sorunu mudur cuma namaz vakti. Allahaşkına kim cuma namazına gitti de amiri neredesin sen veya niye gittin? dedi.Sizler için memuru kandırmak büyük bir meziyet olsa gerek.Ben sizin anlamayacağınızı biliyorum ama belki yazımı okuyanlar anlar ; Buhârî ve Müslim'in beraberce naklettiği bir hadîste Peygamber Efendimiz (sav): "(Akıllı ve olgun) Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz." (Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63) buyurmuştur.
    Yânî akıllı ve olgun mü'min, dîn ve dünyâ işlerinde sakınılacak şeylerden sakınır, ihtiyâtlı, tedbirli ve uyanık hareket eder, bir defa aldatılsa bile gaflete düşüp ikinci defa aynı hataya düşmez.
    Bizlerin(4/c ve tüm memurlar) kaçıncı kez aynı duruma düşürüldüğümüzü sizlere hatırlatmak istedim.Hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  3. Valla artık bıktık söylecek hiç bir şey kalmadı hep hikaye hep masal şöyle düzelteceğiz böyle yapacağız arkadaşın dediği gibi kardeşim mahkeme karaıyla kazandığımız ek ödemeye bile göz diktiler.Arkadaşımın dediği gibi birkere yüzüzmüz gülmedi Tekele girdik aha çıkdınız aha çıkarıyorlar derken ekmeğimizden olduk bi 4c statüsü çıktı senelerce 650 750 aylıknan boğaz gaytine düştük hasta olduk deli olduk moral sıfır psikolojimiz allak bullak ne dediğimizi ne konuştuğumuzu şaşırdık esnaftan çevreden dışlandık çalıştığımız pozisyonlarda hep eşşek gözüyle itilmiş sanki sığıntı ile çalışıyormuşuz gibi davranıyorlar 4c limi gelllan buraya gitlan şuraya illa pozisyonmu lazım size kardeşim ben üniversite mezunuyum bırakın üniversite mezununu insanlığımızı unuturdular niye hakaret vaki davranılmışlıklların yüzünden valla bi ekmek yiyoruz amma çocuğum yaşındaki memur alt tabaka diye tepeden bakıp şimarık afra tafralarla davranıyorlar.ha söylesen yok ya size öyle geliyo falan filan ne demiş Atalar kim hakim kim hakim başına gelen hakim damdan düşeni getir demiş nasrettin hoca diyecem şu ki şu ülkede bir iş bulupta ağız dadıynan o ekmeğinizi yedirmiyorlarsa yazık yazık yazrık yazarık boş gene belkide ALLAH rızası için bir büyük memur imanlı bi kiş okurda halimizi anlar diye yazıyok umudum yok da ne yapalım çalıştığımız yerlerde bütün memurlar valla değişik gözle bakıyo sanki biz sığıntıyız yurt dışıonndan yada savaş mağdurları suriyeliler gibi amma ALLAHA havale ediyom sesimizi kimseye duyuramıyoruz sendikalarda boş yav kardeşim adanları arıyoruz hemde üyesi olmamıza rağmen fırça atıyorlar size şöyle para kazandırdık böyle hak kazandırdık sizin imza attığınız sözleşme yüzünden 500 liramızdan olduk bunu kabullenmiyorlar bende arkadaşın dediği gibi mahşerde görüşürüz İNŞAALLAH ancak bu kadarına gücümüz yetiyo.bıktık valla çok konuşmadanda

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com