Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

13 Kasım 2015 Cuma

Ali Yalçın: Kamu Görevlilerinin İş Güvencesi Korunmalı 4/B ve 4/C'li Personel Kadroya Alınmalı


Ali Yalçın: Kamu Görevlilerinin İş Güvencesi Korunmalı 4/B ve 4/C'li Personel Kadroya Alınmalı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, iş güvencesi, 4/B ve 4/C çalışanları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yalçın, güçlü memur, güçlü devlet demektir. Güçlü memur, proje demektir, kaliteli hizmet demektir. Güçlü memur, güçlü demokrasi demektir. Güçlü memur, güçlü ekonomi demektir. Güçlü memur, bölgesel güç demektir. Güçlü memur, küresel güç demektir. Sosyal güvenliği yetersiz, iş güvencesiz taşeron işçiyle büyük devlet olunmaz, olunamaz, büyük devlet olma hayali bile kurulamaz dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Kamu görevlilerinin ve toplumun huzurunu bozacak iş güvencesinin sona ereceği açıklamalarından vazgeçilmelidir. Memurun olmazsa olmazı ise iş güvencesidir. İş güvencesi, Büyük Memur-Sen Ailesi'nin ve bütün kamu görevlilerinin kırmızı çizgisidir. Kamu görevlilerinin bu kırmızı çizgisinin erozyona uğratılmasına, aşılmasına, etrafından dolanılmasına asla müsaade etmeyiz, izin vermeyiz. Kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak kavram, içerik ve hedeflerin kesinlikle yeni Hükümet Programı'nda yer almaması gerektiğini söyleyen Yalçın, çalışma hayatının önemli konularına değindi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
3. Dönem Toplu Sözleşmesiyle, 4/C'lilerin, 4/B'lilerin ve üniversite mezunu işçilerin kadroya alınması yönünde çalışma başlamışken, 1 Kasım seçimlerinde asli işlerde istihdam edilen taşeronların kadroya alınması sözü verilmişken ve seçim beyannamesinde kamu görevlilerinin iş güvencesiyle ilgili bir tespite ve teklife yer verilmemişken kamu görevlilerinin iş güvencesini tartışmaya açmak, çelişkidir, abesle iştigaldir, enerji kaybıdır, zaman israfıdır. Bu tartışmaları doğru da bulmuyoruz dedi. Başkan sözlerine şu şekilde devam etti.

-->
KAMU GÖREVLİLERİNİN GELİR VERGİSİ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ
Maaş erimelerine neden olan gelir vergisi mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirten Yalçın, gelir vergisi nedeniyle oluşan kaybın kamu işvereni tarafından telafi edilmesi yöntemlerinden birisi kullanılmak suretiyle giderileceği hususunun mutlaka Hükümet Programı'nda ifade edilmesi gerektiğini kaydetti. Konuşmasında 4/B ve 4/C'lilere de değinen Yalçın şunları söyledi.

-->
4/C VE 4/B'Lİ PERSONEL KADROYA ALINMALI
Yalçın, talepleri arasında 4/C ve 4/B kapsamında istihdam edilen kamu görevlileri ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan, yürüttükleri görevler itibariyle kamu görevlileriyle aynı işleri gören kamu işçilerinin durumuna da dikkat çekti. Bu konuda 3'üncü Dönem Toplu Sözleşme'de varılan uzlaşmanın kısa sürede hayata geçirileceği hususunun hükümet programına alınmasını vurgulayan Yalçın, bunun yanında kamu hizmetlerinde vekil, usta öğretici, ek ders ücreti karşılığı gibi isim ve yöntemlerle hizmet sunanların kadroya geçirilmesinin önemini aktardı. Bu yöntemlere son verilerek sadece kadrolu istihdama dayalı personel sistemi oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com