Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

13 Ağustos 2015 Perşembe

Toplu Sözleşmenin 3. Turu Tamamlandı. Büro Memur Sen: 4/B ve 4/C'liler Kadroya Geçirilmeli


Toplu Sözleşmenin 3. Turu Tamamlandı. Büro Memur Sen: 4/B ve 4/C'liler Kadroya Geçirilmeli
3’üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinin 3’üncü toplantısı bugün (13.08.2015) tarihinde yapıldı. Bugün yapılan toplantıda Büro Memur-Sen’in toplu sözleşmeye taşıdığı Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu teklifleri görüşüldü.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Kamu görevlilerinin 2016 ve 2017 yılları mali ve özlük haklarının belirlendiği 3’üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü toplantısı tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplu sözleşme toplantısında Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu’ndaki 57 kurumda görev yapan memurları ilgilendiren teklifler ele alındı. Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mengütaycı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in başkanlık ettiği Kamu İşveren Kurulu’na tekliflerin hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı. Erdoğmuş sözlerine şöyle devam etti:

Haksız uygulamalardan kurum fazlalığı nedeniyle en fazla Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu’nda görev yapan memurların etkilendiğini belirten Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş, toplu sözleşmeye taşıdıkları tekliflerin hizmet kolundaki memurlar için büyük önem arz ettiğini vurguladı. Hizmet kolunda yaklaşık 300 bin kadar memurun görev yaptığını belirten Mehmet Hadi Erdoğmuş, tekliflerinin hayata geçirilmesinde ısrarcı olduklarının altını çizdi. Başkan vekili Erdoğmuş, yaklaşık bir saat süren açıklamalarında 4/B ve 4/C çalışanlarına yönelik kadro tekliflere dikkat çekti. Erdoğmuş kadro konusunda şunları söyledi:

4/B VE 4/C’LİLER KADROYA GEÇİRİLMELİ
Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 300 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirildiğini hatırlatan Erdoğmuş, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak yurtdışında görev yapan sözleşmeli personelin ve 4/C’lilerin maalesef unutulduğunu açıkladı. Mutlaka 4/B ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Mehmet Hadi Erdoğmuş, “Başta TÜİK olmak üzere kurumlardaki 45 bine yakın 4/C’li kardeşimiz, Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere kurumlarda binlerce 4/B’li kardeşimiz yıllardır kadro beklemektedir. Mesai mevhumu gözetmeden yılın 11 ay 28 günü çalışan 4/C’li kardeşlerimize kimse geçici diyemez. Yurtdışında görev yapan sözleşmeli memurlarımız da ülkemiz için farklı ülkelerde görev yapıyor. Ancak 4/B ve 4/C’li kardeşlerimiz 4/A’lıların özlük haklarından yararlanamıyor. Kamuda ayrımcılık yapılan istihdam modellerinden artık vazgeçilmelidir. Başta TÜİK’deki 4/C’liler ve Dışişleri Bakanlığı’ndaki 4/B’liler olmak üzere tüm sözleşmeli çalışanlar kadroya alınmalıdır” şeklinde konuştu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com