Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Ağustos 2015 Çarşamba

İsmail Koncuk: 4/C'lilere Yapılacak Olan Çalışmaların Takipcisiyiz


İsmail Koncuk: 4/C'lilere Yapılacak Olan Çalışmaların Takipcisiyiz.
Kanal B TV ekranlarında yayınlanan “GÜNCEL” programına konuk olan Kumu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk imzalanan toplu sözleşmede karara bağlanan çalışmaların takipcisi olacaklarını belirtti. Kamu çalışanlarına verilen yüzdelik zam dilimlerini yeterli görmeyen Başkan Koncuk vergi dilimleri, fiili hizmet zammı, nöbet ücreti, fazla çalışma ücretleri, 4-C’liler gibi bir çok başlığın masada çözülmediğinin altını çizerek alınan kararların takipcisi olacaklarını belirtti. Genel Başkan Koncuk şunları söyledi.

İSMAİL KONCUK: YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİYİZ
Vergi dilimleri, fiili hizmet zammı, nöbet ücreti, fazla çalışma ücretleri, 4-C’liler gibi bir çok başlığın masada çözülmediğinin altını çizen Genel Başkan Koncuk, “Toplu sözleşme masası yuvarlak değil köşeli kararların alındığı masadır” dedi. Başkan “Fazla çalışmalar konusunu çözeceğiz” diyorlar, nasıl çözeceksiniz? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda “Fazla çalışmalar izne çevrilir” diyor, Mesela Milli Eğitim Bakanlığı’nda hizmetliye, memura fazla çalışma karşılığı izin verilmediği gibi parasal karşılığı da ödenmiyor. Siz kanunun bu maddesinin değiştirilmesi için bir mutabakata vardınız mı? Bu nasıl bir başarıdır?” dedi. Başkan Koncuk 4/C çalışanları hakkında şunları söyledi.

4-C’liler için çalışma yapılacakmış. Daha bunlar bile belli değil, karar verilmemiş. 4-C’lilere 150 TL ek ödeme kararı almışlar. 4-C’liler ek ödeme düzenlemesi yapılmadığı için dava açıp kazanıyorlardı ve kendi kurumundaki emsali çalışan kadar ek ödeme alıyorlardı. Bu KİT’lerde, 500 TL civarındaydı. Şimdi 150 TL’lik bir düzenleme yapıldı. İdare diyecek ki, “Sen mahkeme kararını kazandın ben 600 TL ödüyordum ama artık bir düzenleme yapıldı, ben senin 450 TL’ni keseceğim” diyecek. Siz bu insanları zarara soktunuz. Ek ödeme alacağı raptuzapt altına alınmalı, 4-C’liler çalıştığı kurumdaki emsali gibi ek ödeme alır kararı alınmalıydı bu masada. Bir sendika kendi eliyle bunu nasıl kabul eder? Ortada bir karar var, sen neden bunu alamıyorsun? Ben üyesi olsam bu sendikanın ayağa kalkarım. Kadro zaten meydanda yok. 13 yıldır iktidarda olan AKP için hasım olan 4-C’lilere bugüne kadar bakamayan siyasi iktidar yapar mı bu çalışmayı?
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bizler bu kararın uygulanması için muhataplarımızın yüzüne her zaman vuracağız, 4-C’lilerle ilgili çalışma ne oldu diye? 4-C’liler kadroya geçene kadar çabalayacağız. Vekil ebeler, vekil imamlar, sözleşmeliler, belediyelerde çalışan sözleşmeliler ne oldu bunların kadroları? Ben yetkili konfederasyonun başkanı olsam bu imzayı atarken yüzüm kızarır. Anlaşma yapmaz, Hakem kuruluna götürür en azından vicdani sorumluluk duymadan yaşardım. Bu tarihi zafer olur mu? Sendikal kıskançlığı asla yapmam, alınan bazı kararları destekliyorum ama bu zafer olamaz.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com