Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Faruk Çelik'ten 4/C'ye Kadro Konusunda Önemli Açıklamalar (Video Haber)


Faruk Çelik'ten 4/C'ye Kadro Konusunda Önemli Açıklamalar (Video Haber)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 25.08.2015 tarihinde A Haber Televizyonuna konuk olarak toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde, kamu çalışanlarının almış oldukları kazanımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan programda 4/C çalışanlarına kadro konusuna da değinen Bakan Faruk Çelik, 4/C'ye kadro hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Katıldığı programda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e "toplu sözleşmenin 4/C'lilere de kadro yolunu açtığına dair yorumlar var. Doğrumu, doğru ise hepsine mi?" şeklinde soru sorulması üzerine Bakan Çelik şu açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik, şimdi 4/C'lilerle ilgili çok önemli düzenlemeler yaptık geçmiş yıllarda. Ama bu yıl iki önemli düzenleme yaptık. Bir ek ödeme alamıyorlardı bunlar o kapıyı açtık ek ödeme alma imkanlarını sağladık. İkincisi bir yer özelleştiği zaman bir kurum özelleştiği zaman, özelleşen bu kurumdaki işçilerin 6 ay içerisinde karar vermeleri gerekiyordu. Ya kamuya geçecekler 4/C'li olacaklar veya çalıştıkları özelleşen yerde çalışacaklar. Bu süreyi biz 2 yıla çıkarmıştık bugün sayın Cumhurbaşkanımız onayladı ve yürürlüğe girdi süreyi kaldırdık. Yani özelleşen bir yerde çalışan bir işçi dilediği zaman 4/C'ye geçebilir. 10 yıl sonrada geçebilir, 20 yıl sonrada geçebilir, 5 yıl sonrada geçebilir. Bu süre baskısını kaldırdık böylece 4/C yoğunluğu büyük ölçüde ortadan kalkacak dedi. Çelik sözlerine şöyle devam etti.

Şimdi 23 bin civarında 4/C'li kardeşimiz var, onlarla ilgili geçtiğimiz yıl yüzde 40 zam uygulaması yaptık, aile yardımı getirdik, bu yılda ek desteği sağladık, ek ödemeyi sağladık ve ücretlerinde ciddi şekilde iyileştirmeler oldu diğer çalışanlarla aralarında ciddi bir fark kalmadı. Bundan dolayı toplu sözleşme sürecinde şöyle bir metin daha koyduk sözleşmenin altına dedikki, 4/C'lilerle ilgili ve kamuda memur olarak çalışan işçiler var bu işçilerle ilgili statülerinin sözleşmeli veya kadroluya dönüşmesi ile ilgili çalışmaların yapılması sözleşmede kararlaştırılmıştır toplu sözleşmede dedik ve Meclis açılır açılmaz bu konularla ilgili yasal düzenleme ihtiyacı var o düzenlemeler yapılıp bu sorun kökten çözülmüş olacak dedi.
ÇALIŞMA BAKANI FARUK ÇELİK'İN 4/C'YE KADRO AÇIKLAMASI VİDEO HABERİ

Bu haberin tüm hakkı www.4cmagdurlari.blogspot.com sitesine aittir. Haberimiz sadece www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek veya aşağıdaki butonlar kullanılarak paylaşılabilir.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com