Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

6 Nisan 2015 Pazartesi

İsmail KONCUK :Başta 4/C’liler Olmak Üzere Kadroya Geçirilmeyen Tüm Sözleşmelileri Yok Saydınız


İsmail KONCUK :Başta 4/C’liler Olmak Üzere Kadroya Geçirilmeyen Tüm Sözleşmelileri Yok Saydınız
Memurların iş güvencelerini ellerinden alıp, tazminatlarını ödedikten sonra kapının önüne koymanın hayalinde olanlara karşı Türk Memuru geleceğine ve iş güvencesine sahip çıktı.
Ankara Toros Sokak’tan başlayan yürüyüşle mitingin yapılacağı Kolej meydanına akın eden 50 Bin kişi, “İŞ GÜVENCEME DOKUNMA, EK ZAMMIMI UNUTMA” diye haykırdı.
Ankara sendikal anlamda tarihi günlerinden birini yaşadı. Uzun yıllardan sonra ilk defa kamu görevlileri hakları için ayağa kalkarak on binler olup Başkent Ankara’ya aktı. Yurdun dört bir yanından yola çıkan kamu görevlileri, emekliler, 4/C’liler, sözleşmeli personel, KİT Personeli, Ataması yapılmayan Öğretmen, İ.İ.B.F. Mezunları, sağlıkçılar, KPSS’de kendilerine bir kapı arayan genç işsizler ve hakları budanan, unutulan, baskıya uğrayan tüm kesimler hep bir ağızdan yetkililere “YETER ARTIK” diyerek seslendi. Mitingde konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK Şunları söyledi.

Susmayacağız! Burada her hizmet kolundan memurları, KİT personelini, sözleşmeli personeli, 4/C’li kardeşlerimi görüyorum. Kardeşim; yıllarca eğitim gördün, sınavlara girdin, milyonlarca kişinin arasından seçilerek kamuda çalışmaya hak kazandın ama hep hedefte sen oldun! SUSACAK MISIN?
Kimi zaman “memur zihniyeti” diyerek küçümsediler, kimi zaman “yan gelip yatmakla” itham ettiler. Ama ülkemizin bugünlere gelmesindeki çabanı, emeğini, katkını görmediler! SUSACAK MISIN?
Vasıfsız işçiden bile daha düşük maaş verdiler. Ama kamu işleyişindeki her türlü aksaklığın sorumlusu olarak seni toplumun önüne attılar! SUSACAK MISIN?
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Yetki verip toplu sözleşme masasına gönderdiklerin, işyerlerinde sendikacı olduklarını iddia ettiler. Ama iktidarın karşısında diz çöktüler, sana ihanet ettiler! SUSACAK MISIN?
Memuru unutup, haksızlığa, adaletsizliğe, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, şimdi nasıl da kedi görmüş fareye döndüler. Hizmetlileri yok sayanlar, 4/C’lilere; vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapanlar, öğretmeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutup, mağduriyetlerini, hak kayıplarını görmeyenler,
Emniyet ve askeri işyerlerindeki personelden bi-haber olanlar, Postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, diyanet çalışanına kör bakanlar, Emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, ek dersleri, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar, hangi deliğe sindiler? Genel Başkan sözlerine şu şekilde devam etti.

Başta 4/C’liler olmak üzere kadroya geçirilmeyen tüm sözleşmelileri yok saydınız.
Bu gerçekler ortadayken, önce sözleşmeli ve 4/C’li esnek istihdam uygulamasıyla memurluk güvencesini yok etmeye çalıştılar. Ardından taşeronlaşma yoluyla memurların işlerini taşeronlara devrettiler. “Sözleşmeli personeli kadroya geçirdik” dediler. İçimizde Tarım Bakanlığı’nda Tar-Gel kökenli çalışan arkadaşlarımız da var.
Biz saraylarla değil, insana yaraşır bir hayat standardına kavuşarak itibar kazanmak itiyoruz. Biliyoruz ki bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını parçalayıp atamayacaklar, ama memurlar kendilerine biçilen bu kefeni paramparça edecektir dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. sonuççç ?????? sendika kendi reklamını yapmış sanırım ne aldılar ne kopardılar neler değişti acaba

    YanıtlaSil
  2. Ben katılmadım ama duyduğum kadarıyla sayın koncuk bayaa politika yapmış.Arkadaş politika yapacaksan bırak sendikayı bak seçimlerde geliyor aday ol(gündoğdu vb.gibi),yok sendikacılık yapacaksan memurun hakkını doğru savun.Kararlı ol,açlık eylemi mi olur,grev mi başlatırsın bilemem ama sonuç alana kadar da devam et.Lafa gelince şu kadar üyem var demekle olmuyor. Ya sendikacılık yap ya politikacılık yap ama bir karar ver.Yerini boşuna meşgul etme..

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com