Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

3 Nisan 2015 Cuma

Çalışma Bakanı Faruk Çelik 4/C Çalışanları Hakkında Ne Söyledi?


Çalışma Bakanı Faruk Çelik 4/C Çalışanları Hakkında Ne Söyledi?
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda devam eden İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı görüşmelerinde Milletvekillerinin sorularına cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK , 4/C çalışanları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, iş kazalarının önlenmesi konusunda atılan adımları anlattı. Bakan Çelik şunları söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş kazalarının önlenmesi konusunda birinci hedefin mevzuat eksikliklerine gidermek olduğunu belirterek, nitelikli eleman, sorumlu işveren ve mevzuat üçlüsünün iş kazalarının gelişmiş ülkeler düzeyine inmesi konusunda altyapı oluşturacağını söyledi. Bakan ÇELİK İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı görüşmelerinde 4/C çalışanları hakkında şu açıklamalarda bulundu?

4/C’LİLERİN MAĞDURİYETİ
4/C’li 23 bin çalışan olduğunu ifade eden ve bunlarla ilgili önemli düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Bakan Çelik, “İş güvenceleri konusunda bir sorun kalmadı. Ana sorunları, en büyük sorunları ‘bu yıl çalıştım ama Ocak ayında eğer Bakanlar Kurulu Kararı yayınlanmaz ise, iş akdim feshedilir ise ne olurum?’ diyorlardı. Şimdi 4/C’liler emekli oluncaya kadar iş güvencesine kavuşmuş bulunuyorlar. Bu önemli bir adımdı, önemli bir düzenlemeydi. İkincisi, ücretlerinde ciddi sıkıntılar vardı ve aile yardımı alamıyorlardı. Aile yardımını, toplu sözleşmede kendilerinin hakkı olan bu aile yardımını kendilerine verdik, ayrıca ücretlerinde de yüzde 40’lık bir artış sağladık.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Şimdi bin 450 ile bin 800 lira arasında ücretlerle 4/C’liler şu anda kamuda çalışmakta ve önümüzdeki Ağustos ayında da toplu sözleşme süreci olduğu dikkate alınırsa, inşallah, ücretlerindeki beklentilere de kavuşacakları inancı içerisindeyim. Burada, tabii, şöyle bir durum var: 4/C dediğiniz zaman, eskiden özelleştirme neticesinde bu personel alındığı için ve 10 ay çalıştıkları için bu statünün olumsuz bazı yönleri vardı ama mahzurlarını ortadan kaldırınca 4/C artık bildiğimiz 4/A’lı vatandaş nasıl çalışıyor ise bu haklara da ulaşmış oldu” açıklamasında bulundu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. Yalanın batsın!!!4/c köleliktir.

    YanıtlaSil
  2. 4a ya ulaştıysak neden 4a lı olamıyoruz mucizemi gerekiyor batarmıyız yoksa anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
  3. gerçek siyasetçi faruk çelik şimdi top ağustos ayında :))) eski bi sendikacı olan sayın çelik 4C'li kardeşlerine sahip çıkıyor :)) kadro hariç herşey veriyor.

    YanıtlaSil
  4. 4c ye verecekleri kadro ile devlet iflas mı eder anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Allah'a havale ediyorum çünkü Allah görüyor...Ve kim olursan ol kabir tek kişilik...

    YanıtlaSil
  6. sen kalk verdiğin hakların hepsini elinden al sonra 4/a de bu mantık dışı bir harekettir,hani verilen hak geri alınmazdı..

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com