Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

20 Mart 2015 Cuma

Maliye Bakanlığı Konu 4/C Olunca Mevzuatı Ve Yargı Kararlarını Hiçe Sayıyor


Maliye Bakanlığı Konu 4/C Olunca Mevzuatı Ve Yargı Kararlarını Hiçe Sayıyor
Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonunun 4/C’li personelin harcırahlarına ilişkin olarak Maliye Bakanlığına gönderdiği dilekçeye cevap geldi.
Sendikaya verilen cevapta, 4/C’li personelin memuriyet mahalli dışına geçici görevlendirilmeleri halinde kendilerine geçici görev yolluğu verileceği, ancak söz konusu personelin naklen ve sürekli olarak başka bir yerde görevlendirilmeleri halinde sürekli görev yolluğu verilmeyeceği ifade edildi. Ancak,

4/C’li geçici personelin başka bir yere sürekli nakli halinde “Sürekli görev yolluğu” ödenmesine ilişkin alınmış mahkeme kararları bulunmaktadır. Mahkeme kararlarının görmezden gelinerek 4/C’li personele sürekli görev yolluğu verilemeyeceğinin belirtilmesinin yanlış bir uygulama olacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Kaldı ki,

31 Aralık 2014 tarih ve 29222 sayılı 4. Mükerrer Resmi Gazetede yayınlanan 4/C’li personel çalıştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararında da bu kapsamdaki personelin memuriyet mahalli dışında başka bir yerde görevlendirilmeleri durumunda kendilerine 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümleri çerçevesinde görev yolluğu ödeneceği ifade edilmiştir. Bu durumda Maliye Bakanlığı’nın Kamu-Sen dilekçesine verdiği cevabın Bakanlar Kurulu kararını da yanlış bir yorumla hiçe saydığı görülmektedir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Maliye Bakanlığı’nın bu konuda yargı kararlarına ve Bakanlar Kurulu kararına uygun olarak ortaya çıkan aksaklıkları gidermesini bekliyoruz.
Türkiye Kamu-Sen olarak 4/C’li personelin de sürekli görev yolluğu hakkından faydalanabilmesi için her türlü girişimde bulunacağımızın bilinmesini isteriz.
4/C'li Personelin Ek Ödemeleri İle İlgili Mahkeme Kararlarının Takipçisiyiz
4/C'li Personelin Ek Ödemeleri İle İlgili Mahkeme Kararlarının Takipçisiyiz
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com