Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

13 Ocak 2015 Salı

Türk Büro Sen'den 4/C'lilere Ek Ödeme Konusunda Hukuki Yardım


Türk Büro Sen'den 4/C'lilere Ek Ödeme Konusunda Hukuki Yardım
4/C’Lİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA İLİŞKİN DUYURU
Türk Büro Sen 4/C çalışanlarının ek ödemelerden faydalanması gerektiğini vurgulayıp, bu konuda Hükümetin girişimlerde bulunmamasını eleştirdi. Sendika 4/C çalışanlarının yanında olduğunu belirterek ek ödeme konusunda 4/C çalışanlarının mahkemelere dava açtığını, açılan davaların 4/C aleyhine sonuçlanması durumunda sendika olarak hukuki yardım yapacaklarını duyurdu. Sendika web sitelerinde 4/C çalışanlarına ek ödeme konusunda şu açıklamalarda bulundu.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında geçici personel statüsünde istihdam edilen 4C’li personelin 375 sayılı KHK’nın Ek-9. maddesi kapsamında kurum çalışanlarına ödenen ek ödemelerden yararlandırılmadıkları bilinmektedir.
Sözleşmeli personelin hukuki statüsü ile ilgili açık bir yasa hükmü bulunmamasına rağmen, söz konusu personelin istihdam şekli657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile düzenlenmekte olup bu personelin durumunun anılan kanuna göre belirlenmesi gerektiği açıktır. Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinde kamuda dört farklı türde istihdam şekli düzenlenmiş ve bu dört statü dışında kurumlarda personel çalıştırılamayacağı belirtilmiştir. 657 sayılı Yasada, devlet ve diğer kamu tüzel kişilerinde genel idare esaslara göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilen personelin memur sayılacağı öngörülmektedir. Dolayısıyla, Yasanın 4/C maddesi kapsamında sözleme ile istihdam edilen personelin memur statüsünde kabul edilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda memurlara tanınan tüm özlük haklarından yararlandırılmalarının hakkaniyete uygun olacağı aşikârdır.

Sendikamızca ilgili kurumların tamamına 4C’li personelin 375 sayılı KHK’nın Ek-9. Maddesi kapsamında kurum çalışanlarına ödenen ek ödemelerden yararlandırılmaları için idari yazışma yapılmıştır.
Ayrıca Sendikamızca bireysel davalar açılmış olup hâlihazırda bu davaların yargılama süreci devam etmektedir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Sendikamıza bağlı kurumlarda 657 sayılı Yasanın 4/C maddesi kapsamında geçici personel statüsünde istihdam edilen 4C’li personelin 375 sayılı KHK’nın Ek-9. maddesi kapsamında kurum çalışanlarına ödenen ek ödemelerden yararlanabilmeleri için idari başvuruda bulunup başvuruları reddedilen üyelerimiz için gereken hukuki yardım hukuk birimimiz tarafından karşılanacaktır.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com