Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Ocak 2015 Çarşamba

İsmail Koncuk: KPDK'da Alınan 4/C'lilere Kadro Kararı Uygulanmalı


İsmail Koncuk: KPDK'da Alınan 4/C'lilere Kadro Kararı Uygulanmalı
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kanal B ekranlarında yayınlanan Güncel programında KPDK toplantılarında alınan kararların uygulanmadığını ve bu kararların içerisinde 4/C'lilere kadro kararınında olduğunu açıkladı. Toplu sözleşmede kamu çalışanlarının masada satılmasının ardından, bütçe görüşmelerinde de memurlar için ek zam talebinin karşılanmadığını belirten Koncuk şunları söyledi:

KPDK kararlarının da 1,5 yıldır bekletildiğini ve hala hayata geçirilmediğini kaydeden Koncuk, muhalefet partilerine de seslenerek, seçim beyannamelerine çalışanların menfaatleri doğrultusunda maddelerin eklemelerini istedi.
“Kamu Personeli Danışma Kurulunda (KPDK) alınan kararlar var. Bunların arasında 4/C’lilere kadro var, disiplin affı, 2005’den sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, gibi önemli kararlar var. Bu kararların alınmasının ardından 1,5 sene geçti. Birçok torba yasa çıkartıldı. Bu torba yasalarda maalesef KPDK kararlarının önemlilerinin hiçbiri hayata geçmedi.

Önümüzdeki günlerde yine bir çalışma olacak. Kadro bekleyen 4/C’li arkadaşlarımız haklı. Bir düzenleme yapıyorlar yalnızca özelleştirmeden gelenlere iş garantisi veriyorlar; TÜİK 4/C'lilerini hiç dikkate almıyorlar. Bir daha sözleşme imzalanmayacak diyorlar ama, yine sözleşme imzalatıyorlar. Bu nasıl iş, anlamıyoruz! Devlet Personel Başkanlığıyla görüşüp bir açıklama yapmasını sağladık. Ama, arkadaşlarımız hala kaygılar yaşıyorlar. 4/C’lilerin sadece kadro talebi vardır. Kadrolu devlet memuru olmak istiyorlar. İş garantisi verme ihtiyacını neden duyuyorsanız, o kadroyu da o sebeple vermek zorundasınız. Çalışma hayatında farklı normları kabul etmek hukuki değil. Bu konuda bir inatlaşma görüyorum ben. Türkiye Kamu-Sen olarak ana gündem konularımızdan biridir bu mesele. Sözleşmeli statüde çalışan bütün personele kadro verilmesini istiyoruz. 4/B’li statü vardı, AKP iktidarının icadı idi. Yıllarca mücadele ettik, seçim öncesinde AKP telaşla bu çalışanları kadroya geçirdi. 4/C ile ilgili de muhalefet partilerine de istirham ediyorum. Sözleşmelilerin tamamının kadroya geçirilmesine dair bir kararı seçim beyannamelerine koyarlarsa çok sevineceğiz.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Ya biz bunu çözmeliyiz, ya da bir takım yerleri çözmeliyiz. Yoksa millet olarak bizi çözecekler. Kim bize kem gözle bakıyorsa, biz de onlara kem gözle bakarız.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com