Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

28 Ocak 2015 Çarşamba

4/C'liler Kadroya Alınmalı


4/C'liler Kadroya Alınmalı
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’le sendika genel merkezinde bir araya geldi. Genel Başkan Yusuf Yazgan, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki (SGK) ikramiyeler ve atamalar, fazla mesai ücretinin ödenmesi, 4/C’lilerin kadroya alınması gibi birçok konuyu Bakan Yardımcı Halil Etyemez’e iletti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan 4/C çalışanları hakkında şunları söyledi.

4/C’LİLER KADROYA ALINMALI
4/C’lilerin sorunlarına değinen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, en büyük sorunun 4/C’lilerin kadroya geçirilmemesi olduğunu vurguladı. 4/C’lilere adeta üvey evlat muamelesi yapıldığına dikkat çeken Başkan Yazgan, “Başta TÜİK olmak üzere kamuda görev yapan 4/C’li kardeşlerimiz devletimiz ve milletimiz için alın teri akıtıyor. Maalesef tüm sözleşmeliler kadroya alınırken 4/C’li kardeşlerimiz kadroya alınmadı. 4/C’liler her yıl farklı bir sorun yaşıyor. Bu yıl da sözleşme krizi yaşandı. Bu kardeşlerimizin aldıkları ücret yetersizken bu tür uygulamaların yapılması da kamu ciddiyetine yakışmamaktadır. Yeni Türkiye’de artık kamuda 4/C’li kalmamalıdır ve başta TÜİK’teki kardeşlerimiz olmak üzere tüm 4/C’liler kadroya alınmalıdır. TBMM’de görüşülecek olan torba kanun ile 4/C’lilerin kadro sorunu çözüme kavuşturulmalıdır. Bu konuda sendika olarak TBMM’de gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Bakanlık olarak da bu konunun üzerine önemle durulmalıdır” dedi.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKEN YAPILACAK
Başkan Yusuf Yazgan’ın konuşmasını dikkatlice dinleyen ve not alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez şu açıklamalarda bulundu.

Etyemez, SGK’daki ikramiyeler ve atamalarla ilgili gereğinin yapılacağını söyledi. Fazla mesai ücretinin, fazla mesai yapan tüm kamu görevlilerinin hakkı olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Etyemez, mesai ücretlerinin adil bir şekilde verilmesi için bakanlık olarak Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nda gerekli girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. Etyemez, 4/C’lilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili de TBMM’de gerekli mücadelenin verilerek 4/C’lilerin kadro verilmesinin torba kanunda yer alması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com