Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

3 Aralık 2014 Çarşamba

Bakan Çelik: 4/C'yi Tercih Süresi 2 Yıla Çıkacak


Bakan Çelik: 4/C'yi Tercih Süresi 2 Yıla Çıkacak
Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışan personelin çalıştıkları kurumların özelleşmesi durumunda 4/C statüsüne geçme süreleri uzatılıyor. 4/C'yi tercih etme süresi hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik şu açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özelleştirilen kurumlarda çalışan işçilerin kurumlarının özelleşmesi halinde aynı işyerinde çalışmaya devam etme ya da kamuda 4/C statüsünde çalışmayı tercih etme süresinin 6 aydan 2 yıla çıkarılacağını bildirdi.
Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısında işçi-işveren kesimleriyle yaptıkları görüşmede, özelleştirilen kurumlarda çalışanların 2 tercihle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Tercihlerden ilkinin bulunduklarını kurumlarda çalışmaya devam ettiklerini, ikincisinin ise kamuya geçerek 4/C statüsünde çalışmaya başladıklarını belirten Bakan Çelik, şu bilgileri verdi:

"Bu konudaki süre 6 aydı. Yani çalışanlar 6 ay içerisinde karar vermek durumundaydılar. Bu sürenin, hem işveren hem de işçi kesimi tarafından yeterli bir süre olmadığı, kısa olduğu ifade edildi. Bu çerçevede, bu sürenin 2 yıla çıkarılması bize iletildi. Dün yaptığımız görüşmelerde, özelleşen kurumlarda işçinin tercihine sunulan 6 aylık süreyi, 2 yıla çıkarmak için gerekli düzenlemeyi, Bakanlar Kurulu kararının yayınlanması için Başbakanlığa göndermiş bulunuyoruz."
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. bizim suçumuz neydi 6 ayda apar topar işten çıkarıldık ayrıca 2 seçenek falan da sunulmadı şirket ayrılacağımıza dair hepimizden dilekçe aldı

    YanıtlaSil
  2. ÖZELLEŞİTİR-ME (Tekel) MAĞDURU21 Aralık 2014 22:16

    Sanki iki yıla uzarsa 4/C lilerin sorunu bitiyormuş gibi Çelik'efendi. ne diyelim ALLAH sizleri biz 4/C lilerden beter eder İnşallah. Biz sizi afet sekte çocuklarımız sizleri affetmayecekler. Mahşeri Kubrada buluşmak dileğiyle.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com