Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

1 Aralık 2014 Pazartesi

4/C Çalışanlarına Döner Sermaye Mahkeme Kararı


4/C Çalışanlarına Döner Sermaye Mahkeme Kararı
4/C çalışanları döner sermaye konusunda yeni bir hukuk zaferi daha elde etti. Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal ARSLAN, bir ilke imza atarak 4/C’li çalışanların en büyük mağduriyetlerinden biri olan döner sermaye konusunda bir hukuk zaferini elde ettiklerini açıkladı.
Kazanılan döner sermaye mahkeme kararı hakkında bir açıklama yapan Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal ARSLAN şunları söyledi:

“İlimizde 4/C statüsünde çalışan birçok arkadaşımızın mağduriyetlerinden biri olan döner sermaye ödenmesi hususunda sendika avukatımız Av.İrfan YILMAZ tarafından hukuki süreç başlatıldı. Bingöl Devlet Hastanesi’nde 4/C statüsünde görev yapan iki personel arkadaşımız için verilen uzun soluklu hukuki mücadele sonuç getirdi ve bu iki arkadaşımızın mağdur edildiği, kendilerine ödenmeyen döner sermayenin idareye başvuru süresinden itibaren ödenmesine karar verildi. Bu hukuki mücadeleden dolayı sendika avukatımız sayın Av.İrfan YILMAZ’ı tebrik ediyoruz. Bölge illeri için bir ilk olan bu kazanımın tüm 4/C’liler için gerçekleşmesini umuyoruz.”
Başkan Bilal Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mahkeme 4/C’li personeli de memur statüsünde kabul edilerek, memurlara tanınan aynı özlük haklarından faydalanmasının hakkaniyete uygun olacağı ve dolayısıyla döner sermaye gelirlerinin elde edilmesinde asil görevli ile aynı oranda katkı sağlamaları nedeniyle de 4/C’li sözleşmeli personele ek ödeme yapılması gerektiği kararına vardı. Bu karar bu statü anlamıyla bir ilk olmaktadır ve 4/C’lilerin de kadroya alınması noktasında çok önemli bir aşama teşkil etmektedir.”
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Yargının bu kararı, 4/C statüsünde çalışanların mağdur edildiğini aleni bir şekilde göstermiştir. Baştan beri dile getirdiğimiz bir hususu burada bir kez daha dile getirmek istiyorum. Biz Sağlık – Sen olarak 4/C statüsünde çalışan tüm personelin hiçbir mahkeme kararına bağlı kalmadan tüm mağduriyetlerinin giderilmesini, 657’ye tabi tüm memurlar gibi kadroya dahil edilmelerini Hükümetimizden talep ediyor, bu bağlamda tüm mali ve özlük haklarına kavuşmaları gerektiği çağrısını yineliyoruz.” dedi.
4/C personeline döner sermaye mahkeme kararı için aşağıdaki linkleri tıklayınız.
4/C Döner Sermaye Mahkeme Kararı Sayfa 1
4/C Döner Sermaye Mahkeme Kararı Sayfa 2
4/C Döner Sermaye Mahkeme Kararı Sayfa 3
4/C Döner Sermaye Mahkeme Kararı Sayfa 4
4/C Döner Sermaye Mahkeme Kararı Sayfa 5
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com