Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

27 Kasım 2014 Perşembe

KPDK Öncesi Bakan Çelik'ten Açıklamalar


KPDK Öncesi Bakan Çelik'ten Açıklamalar
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısı başladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleşen ve Bakan Faruk Çelik'in başkanlığını yaptığı toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.
Toplantıda, 4/C'li personelin kadroya geçirilmesi ve 4/C'lilere ek ödeme verilmesi, kadın istihdamı, KİT'lerdeki ücret sistemi, disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi ile üniversiteli işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili konular öncelikli olarak masaya yatırılacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bağ-Kur'luya verilecek emeklilik kredisine ilişkin, "Prim borcu olup, bu borcu ödemekte zorlanan çalışanlarımızın bu imkandan uzun vadeli bir şekilde yararlanmasına dönük SGK ile Halk Bankası arasındaki bir sözleşmedir" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplandı. Toplantının açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Bakan Çelik kamu çalışanlarının sorunlarının demokratik anlayışa uygun olarak değerlendirilmesinin ve ortak akılla çözülmesinin önemli platformlarından birisi olan KPDK'nın, 2014 yılı Kasım ayı toplantısı vesilesiyle bir araya geldik dedi.
Faruk Çelik kamu görevlileri açısından son yıllarda gerçekleştirilen önemli adımlardan biri olan toplu görüşme sürecinden, toplu sözleşme sürecine geçişin çok önemli olduğunu ifade etti.
Emekli aylıkları için 2015 yılında ödenecek miktarın 150 milyar lira olduğunu kaydeden Bakan Çelik, kamu çalışanları için ise 140 milyar lira olduğu bilgisini verdi.
Çelik, 2013'de toplu sözleşme masasında, çalışanların ve kamu emeklilerin önemli kazanımlar edindiğini vurgulayarak, 2013 yılı toplu sözleşme sürecinde taban aylığına artış yapılması şeklinde karar çıktığını ve taban aylığının bin 202 liraya yükseldiğini anımsattı.
Taban aylığına yapılan bu artıştan dolayı 30 yıl kamu çalışanının emekli ikramiyesine 5 bin 250 liralık artışın gerçekleştiğini söyleyen Çelik, eğitim-öğretim tazminatı olarak da 2014 yılının ilk yarısında 75, ikinci yarısında da 75 lira olmak üzere toplam 150 lira verildiğini kaydetti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
-"2015 yılı toplu sözleşmesine dayanak teşkil edecek"
Çelik, toplu sözleşme masasında yetkili sendika ile iki konuda çok yoğun tartıştıklarının altını çizerek, "Biri akademisyenlere yapılacak ücret artışı diğeri de 4/C'liler ile yapılan değerlendirmelerdi. Akademisyenlere 730-835 lira zam yapılmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. 4/C'lilere aile yardımı da dahil yüzde 40'lara varan ücret artışı sağlandı. 2015 yılı toplu sözleşmesine hazırlık görevi görecek KPDK'nın önemli gündem maddelerini ele alacağını da belirtmek istiyorum. Bugün ele alacağımız konu başlıklarıyla 2015 yılı toplu sözleşmesine dayanak teşkil edecek önemli konu başlıkları ayrıntılı bir şekilde değerlendirilir" diye konuştu.
Özellikle "hizmet kollarına ilişkin bazı toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmadığı" şeklinde sendikaların bakanlığa ilettiği bazı taleplerin olduğuna da değinen Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Bugünkü KPDK toplantısında neler toplu sözleşmede karar altına alındı, nerede aksaklıklar var bunları da gözden geçirip, biran önce aksayan yönlerinin çözüme kavuşturulması konusundaki irademizi bir kez daha ortaya koymuş olacağız. Netice olarak toplu sözleşme masası son derece önemli bir masa. Her gün bunun önemi ve anlamı çok daha iyi kavranmaktadır. Ben inanıyorum ki 2015 yılında, geçmiş yıllardaki eksikliklerimizi dikkate alarak çok daha mükemmele yakın bir toplu sözleşme süreçlerine doğru bizim bu diyalog ortamındaki çalışmalarımızın süreci taşıyacağı inancı içerisindeyim."
-"Bağ-Kur'lular için önemli bir çıkış kapıdır"
Konuşmasının ardından bir gazetecinin "Cumhurbaşkanının dün açıklamış olduğu Bağ-Kur borcu olanların emekli olmasına ilişkin bir protokol vardı. Bu çerçevede Bağ-Kur borcu olan herkes bundan yararlanabilecek mi? Yoksa belli bir hizmet süresi olacak mı?" sorusu üzerine Bakan Çelik, şunları söyledi:
"Prim yapılandırılması şu anda gerçekleştiriliyor. Bu yapılanma çerçevesinde prim borcu olanlar için sunulan bir imkandır. Yoksa farklı bir durum söz konusu değil. Prim borcu olup, bu borcu ödemekte zorlanan çalışanlarımızın bu imkandan uzun vadeli bir şekilde yararlanmasına dönük Sosyal Güvenlik Kurumumuz ile Halk Bankası arasındaki bir sözleşmedir. Önemlidir çünkü geçmişe dönük borçlarını, prim borcunu ödemekte zorlanan Bağ-Kur'lular için önemli bir çıkış kapıdır."
-"Yanlış bir ifadede bulunmak istemem"
Çelik, Ermenek'te kömür ocağından çıkarılamayan 8 işçiyle ilgili yeni bir bilgi olup olmadığının sorulması üzerine, "Bu konunun bizzat Enerji Bakanımız tarafından yürütüldüğünü biliyorsunuz. En sağlıklı bilgiyi oradan alma imkanınız var. Ama halen oradaki 8 canımıza ulaşamadığımızı hepimiz biliyoruz. Koşullar, gerek yer altında yer üstünde çok olumsuz şartlar oluşturuyor ama yoğun bir şekilde hiç ara vermeksizin 24 saat çalışmalar orada sürdürülüyor. İlgili bakan arkadaşımızın açıklama yapması daha doğru olur. Çünkü teknik olarak da ocaklar, maden direk onların bilgisi dahilinde. Ben, yanlış bir ifadede bulunmak istemem" değerlendirmesinde bulundu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. BÜTÜN KURUMLARDA PERSONEL İHTİYACI VAR HER SENE BİNLERCE KADRO DAĞITILIYOR 4C LİLERE GELİNCE YOK BUNU VERDİK YOK ŞUNU VERDİK DİYEREK ADETA DALGA GEÇİLİYOR.KISA VE ÖZ SİZİN PERSONEL İHTİYACINIZ VAR MI YOK MU ?
    Kİ VAR BUNU NEDEN TECRÜBELİ, DENEYİMLİ, VASIFLI,TAHSİLLİ VE HAKLARINDA EN AZ 15 YILLIK BİLGİLERE SAHİP OLDUĞUNUZ PERSONELLERİNİZDEN KARŞILAMIYORSUNUZ. ALLAH RIZASI İÇİN BUNUN CEVABINI VERİN Kİ RAHATLAYALIM.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com