Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Kasım 2014 Çarşamba

4/C Personeline Kadro KPDK Gündeminde


4/C Personeline Kadro KPDK Gündeminde
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında 27 Kasım 2014 tarihinde toplanacak. Yapılacak olan kurul'da, 4/C'lilere kadro verilmesi ve kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılmasının görüşüleceği öğrenildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının katılması bekleniyor.
Kurul'da, 4/C'lilere kadro verilmesi, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması, 2005'ten sonra işe başlayanlara bir derece verilmesi ve emekli ikramiyesindeki 35 yıllık sürenin kaldırılması başta olmak üzere memurların başlıca sorunlarının görüşüleceği öğrenildi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul,

"4/C'lilerle ilgili kadro talebimizden vazgeçmiş değiliz. Özellikle altını çizerek '4/C çalışanlarına kadro' diyoruz. Ama ek ödemeyle ilgili yeni bir durum oluştu, bu konuyu KPDK'da gündeme getireceğiz" dedi.
Başkan Hacı Bayram Tonbul, yaptığı açıklamada, yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı gerçekleştirileceğini söyledi.
Daha önceki KPDK toplantılarında konuştukları ve üzerinde anlaşma sağladıkları konuların olduğunu belirten Başkan Tonbul, yerine getirilmeyen konuların Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in başkanlık ettiği toplantıda tekrar ele alınacağını kaydetti. Tonbul sözlerine şöyle devam etti.

Yapılacak olan toplantının en önemli konularının başında 4/C'li personelin kadroya geçirilmesinin yer aldığını vurgulayan Hacı Bayram Tonbul, "Buna bağlı olarak da 4/C'li personeller idare mahkemelere gitti. Bu mahkemelerde, 4/C'lilere ek ödeme verilmesiyle ilgili kararlar çıktı. Kararı verdiler ama 375 ile 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de bu kişilere hangi şekilde verileceği belli olmadığı için Maliye Bakanlığı da ödenmemesi noktasında bir görüş belirtmiş. Kendisini mahkeme veya üst mahkeme yerine koymuş, bu konuyla ilgili tekrar görüşeceğiz. 4/C'lilerle ilgili kadro talebimizden vazgeçmiş değiliz. Özellikle altını çizerek kadro diyoruz. Ama yeni bir durum oluştu, ek ödemeyle ilgili konu da gündeme gelecek" şeklinde konuştu.
"Burada bir haksızlık var"
Başkan Tonbul, görüşülecek konular arasında kadın istihdamının da olduğunu hatırlatarak, daha önce ele alınan maddelerin hiçbirinin yerine getirilmediğini ifade etti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Emeklilikte borçlanma süresinin 3 çocuğa çıkarıldığını anımsatan Tonbul, şunları söyledi:
"Bunun yanında evlilik yardımı, çocuk yardımı, tüp bebek denemesindeki sayının sınırsız olmasıyla ilgili taleplerimiz vardı. KİT'lerdeki ücret sistemi ile ilgili bir çalıştay yapıldı fakat çalıştayın ikinci aşaması Ankara'da yapılacaktı, henüz o da yapılmadı. Bu durumla ilgili görüşlerimizi Bakan Çelik'e toplantıda dile getireceğiz. Belediyelerdeki 4/B'li personeller hakkında da kadroya alındıktan sonra 5 yıl boyunca başka kurumlara geçmeme gibi bir durum vardı, bunu da gündeme getireceğiz. Ayrıca emekli memurların promosyon meselesi vardı, çözülemedi hala. Kırmızı çizgimiz öncelikle 2005'ten sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi, 4/C'lilere kadro, disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi, üniversiteli işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili konuları öncelikli olarak gündeme getireceğiz."
Öte yandan emeklilikteki ikramiye hesabının 30 yıldan 35 yıla çıkartılması konusunun özellikle üzerinde duracaklarını ifade eden Tonbul, "Burada bir haksızlık var" dedi.
Tonbul, hizmet kollarının tamamında yetkili olduklarının altını çizerek, ortak bir strateji ile toplantıda bu taleplerin gerçekleşmesini isteyeceklerini kaydetti.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com