Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Ağustos 2014 Salı

Haksen: Torba Yasadaki 4/C Düzenlemesi Kazanımlarımızı Ortadan Kaldırıyor


Haksen: Torba Yasadaki 4/C Düzenlemesi Kazanımlarımızı Ortadan Kaldırıyor
Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Torba Yasa'da yapılan düzenleme ile 4/C personelinin kazanımlarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Başkan Çivi yaptığı açıklamada; Torba Yasa'daki düzenleme ile 4/C li personelin hukuki kazanımlarının ortadan kaldırılacağını iddia etti.
Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi sözlerine şu şekilde devam etti.

Halen Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeleri devam eden Torba Yasa'nın 14 üncü maddesiyle 657 sayılı Yasanın 4/C fıkrasına;
"Özelleştirme uygulamaları sebebiyle iş akitleri kamu veya özel sektör işverenince feshedilen ve 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de bu fıkra kapsamında yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilir. Bu kapsamda istihdam edileceklerin sayısı, öğrenim durumlarına göre çalışma şartları ve bunlara ödenecek ücretler ile diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşleri üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir." hükmünü içeren paragraf eklenmiştir. Buna göre;

4/C li olarak istihdam edilen personel "malullük veya yaşlılık aylığını hak kazanıncaya kadar istihdam edilecektir.". Yani, emeklilik hakkını elde eden 4/C'li personelin sözleşmesi kendiliğinden sona erecektir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu düzenleme, halen 4/C çalıştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarında bulunmakla birlikte, emekliliği hak ettiği gerekçesiyle sözleşmesi iptal edilen üyelerimiz adına idare mahkemesine yaptığımız başvurular lehimize sonuçlanmaktadır. İdare mahkemesi kararları da Danıştay tarafından onaylanmaktadır. Hal böyle iken, Bakanlar Kurulu kararında bulunan "malullük veya yaşlılık aylığını hak kazanıncaya kadar istihdam edilecektir." hükmü 657 sayılı Yasa'ya konulmak suretiyle mahkemelerin önü kesilecektir.
Yapılan düzenleme herhangi bir 4/C'li personel için bir iş güvencesi değil , tam tersine kazanılmış hakları ortadan kaldıracak bir düzenlemedir.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. ÖZELLEŞİTİR-ME (Tekel) MAĞDURU26 Ağustos 2014 22:37

    4/C'lilere Bayram Müjdesi diyerek başlık atanlara KAPAK Olsun...
    Başka söylenecek laf yok.. Zaten 2014 Sözleşmemizin :Madde 6- a) 2013/5762 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında yaşlılık veya malullük aylığına hak kazandıkları tarihte sona erer. Denmektedir Beyler...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com