Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

11 Ağustos 2014 Pazartesi

4/C Çalışanlarının Maaşı Düştü


4/C Çalışanlarının Maaşı Düştü
4/C'li geçici personelin ücretinden kesilen gelir vergisinin oranı, yıl içerisindeki gelirleri toplamındaki artışa bağlı olarak yükseldiğinden, yılın ortasına geldiğimizde bu personelin aylık net ücreti yılın ilk aylarına göre azalmak mevcut olmaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen geçici personelin aylık brüt ücretlerinden, sosyal güvenlik kesintileri düşüldükten sonra, gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
2014 yılında ücretlere, gelir vergisi matrahının 11.000 TL’ye kadar olan kısmı için %15 oranında, bu miktarı aşan ve 27.000 TL’ye kadar olan kısmı için %20 oranında gelir vergisi uygulanmaktadır. Buna göre;

Ağustos ayını esas aldığımızda, yılbaşından beri çalışmakta olan 4/C personelin tamamına yakınının gelir vergisi matrahı 11.000 TL’yi aşacağından, bu personelin ücretlerinden yapılan gelir vergisi kesintisi de daha fazla olacaktır.
Bu yıl Temmuz ayı itibariyle 4/C'li geçici personelin ücretlerine zam yapılmadığı da göz önünde bulundurulduğunda, zaten düşük ücret almakta olan bu personelin gelir vergisi oranındaki artış nedeniyle yaşadığı sıkıntı daha da artmaktadır.
4/C çalışanlarının Ocak ayında elde ettiği aylık net ücretle, gelir vergisi oranındaki artış sonrasında (eğitim durumlarına göre, farklı aylarda gelir vergisi dilimi değişmektedir) elde edecekleri net ücret arasındaki fark konusunda bilgi vermesi bakımından yapılan çalışmada şu sonuçlar elde edilmiştir.

Aşağıdaki tabloda aile ve çocuk yardımı mevcut değildir. Aylık ücret hesabı, bekar (ya da evli olup eşi çalışan) ve çocuğu olmayan 4/C personeline göre düzenlenmiştir.

EĞİTİM DÜZEYİ

OCAK 2014 NET ÜCRET Gelir Vergisi %15

AĞUSTOS 2014 NET ÜCRET Gelir Vergisi %20

ÜCRETTEKİ NET DÜŞÜŞ

İlköğretim

1.296,45 TL

1.224,16 TL

72,29 TL

Lise veya dengi okul

1.407,85 TL

1.328,94 TL

78,91 TL

Yükseköğretim

1.517,86 TL

1.432,41 TL

85,45 TL


Kaynak:memurunyeri.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. isdemir mağduru11 Ağustos 2014 09:24

    Aylık kesilen vergiyi ve verdikleri aile yardımını da katıp daha 6. ayda 1 cocuklu eşi çalışmayan yüksek okul mezunu %20 ye bulan vergi kesintisi sizce adalet mi? Devlin kendi kestiği vergiden ve vermiş olduğu aile yardımından 4 c liyi vergi dilimine tabi kılması memurlar arsındaki adaletsizliğin en başlıca göstergesidir.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com