Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Temmuz 2014 Cumartesi

4/C'liye Emekli Oluncaya Kadar İş Garantisi


4/C'liye Emekli Oluncaya Kadar İş Garantisi
Plan Bütçe Komisyonu'nda Torba Yasa çalışmalarında gündeme getirilen 4/C 'lilere iş garantisi getiren önerge Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen önergeye göre, özelleştirme nedeniyle iş akitleri feshedilen ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel, emekli oluncaya kadar 4-C kapsamında istihdam edilebilecek. 4/C'ye süprizin detayları belli oldu. Detaylar şu şekilde.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında, AK Parti'li milletvekillerince yeni bir madde ihdasıyla ilgili önerge verildi. Kabul edilen önergeyle Devlet Memurları Kanunu'nun 4 maddesinin c fıkrasına yeni bir fıkra eklendi.
Buna göre, özelleştirme uygulamaları nedeniyle iş akitleri, kamu ya da özel sektör işverenlerince feshedilen ve Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kapsamında diğer kamu ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de yaşlılık ya da malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilecek.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu kapsamda istihdam edileceklerin sayısı, öğrenim durumlarına göre çalışma şartları ve bunlara ödenecek ücretler ile diğer hususlar, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın görüşleri üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek.
İŞTE EKLENEN MADDE

MADDE 14 - 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına aşağıdaki paragraf eklenmiştir.
"Özelleştirme uygulamaları sebebiyle iş akitleri kamu veya özel sektör işverenince feshedilen ve 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de bu fıkra kapsamında yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilir. Bu kapsamda istihdam edileceklerin sayısı, öğrenim durumlarına göre çalışma şartları ve bunlara ödenecek ücretler ile diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşleri üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir."
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

13 yorum:

  1. Arkadaslar bu secimde oylarinizi tayyipden yana kullaniniz ondan kurtulmamizin tek cozumu bu emin olun o giderse onun yerine kim gelirse gelsin bizim kadro gelir mantikli olun.

    YanıtlaSil
  2. isdemir mağduru27 Temmuz 2014 14:42

    Tamamda mevcut 4 c kararnamessi için devlet personel başkanlığının 4 c rehberinde ki görüşlerinde öğrenim durumlarına göre çalışma şartları kısmı hariç ve bunlara ödenecek ücretler ile diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşleri üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir." demiştir ama ben Devlet Personel Başkanlığından Görüş istedim bu belirlenen görevler nedir dedim yıllardır kimseden net bi cevap alamadım. İnşallah Bu Sefer Tahsil Durumlarımıza göre Çalışabileceğimiz Görevleri Bakanlar kurulu olarak belirlenirde Birim amirlerinin Kişisel düşüncelerine Maruz kalarak ezilmeye Son Verilir.

    YanıtlaSil
  3. CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE TAYYİBE OY VERMEK EN BÜYÜK İHANETTİR TAYYİP GİDERSE GELECEK KİŞİ BİZE KADRO VERECEK MANTIĞI SKAT BİR MANTIKTIR TAYYİP HİÇBİR YERE GİTMİYOR YERİNE GELECEK OLAN TAYYİPİN KUKLASI OLACAK YANİ TAYYİP HEM CUMHURBAŞKANI HEM BAŞBAKANLIĞI BERABER GÖTÜRECEK BAŞKANLIK SİSTEMİ HAYALLERİNİ UNUTMAYIN HER KİMKİ TAYYİP İÇİN 4/C LİLER ADINA BURDAN OY İSTİYOR BİLİNKİ O KİŞİ AKP NİNİ MİLİTANIDIR 4/C Lİ FALAN DEĞİLİR

    YanıtlaSil
  4. 4c kendini aştı artık mahkeme yolu tamamen açıldı artık

    YanıtlaSil
  5. zaten sözleşmede bu madde vardı kimi kandırıyorlar

    YanıtlaSil
  6. YAZIKLAR OLSUN SİZE SAHTE MÜSLÜMANLAR KADRODA SİZLERİN OLSUN TURŞUSUNU KURUN

    YanıtlaSil
  7. zaten sözleşmemizde bu madde var sırf kadro vermemek için kafa karaştırıyorlar

    YanıtlaSil
  8. ekmek için ekmelettin ramazan dada 4/c liye umud vaad sonra vızzıt,ekmeğimizi yine soframızdan çaldı akp

    YanıtlaSil
  9. aman ne garanti
    kadrolu işçiydik kadrolarımız garanti olmadı
    şimdi verilen vaatler iş garantisi olacak vay be
    habere bak...!

    YanıtlaSil
  10. SÜPER ZEKALI ARKADAŞIM ,SÜPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER

    YanıtlaSil
  11. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU5 Ağustos 2014 01:20

    Bu hükümetin Özelleştirme Mağdurlarına yaptığı Zulüm, israilin Filistin'li kardeşlerimize yaptığı Zulümden daha beterdir. öyle olmasa 17 yıl Daimi, Kadrolu çalışan personelin tüm özlük haklarını, Kadrosunu alarak 4/C' denen Kölelik statüsüne çalışmaya MECBUR ve MAHKUM eder mi ?? 17 yıllık Aylığını 3/1' düşürür mü ?? 17 yılda kazanılmış tüm Müktesep haklarını elinden alır mı ?? Çalışanlar arasında ayırımcılık yaparak Memurları tüm haklarıyla diğer kurumlara dağıtıp !! İşçilerin ise Daimi Kadrosunu alarak tüm işlere müsait, Devletin Resmi Taşeron elmanı yaparak asgari ücret ile çalışmaya MAHKUM eder mi ?? Dünyanın neresinde görülmüş! Emekli Aylığı Çalıştığı zamanın kinden aha fazla !! Dünyanın neresinde görülmüş !! Çalıştığımız halde Pirim Gün Sayımız fazlalaşırken ? Fakat Emekli Aylığımız alacağımız ücret düşüyor ?? Evet arkadaşlar var mı başka böyle bir Ülke varsa söyleyin ?? Mevcut hükümet birde kalkıp biz bunlara merhamet ettik bunlara iş imkanı verdik diyorlar, YAAA Kardeşim sen benim Daimi Kadrolu İşimi elimden alıyorsun??? Bunun neresinde merhamet.. Siz Suriye baş belasına Zalim Diktatör diyeceğinize, Biz Özelleştirme mağdurlarına yaptığınız ZULMÜ görün ZULMÜ ??? Sanki bizler yıllık sözleşme imzalarken elimiz yoruluyordu da bundan sonra yıllık sözleşme olmayacak ve Emekli oluncaya kadar iş garantisi diyorsunuz !! memursen ve hükümet yetkilileri... Zaten sözleşmemizde Emekli oluncaya kadar çalışma vardı ve ayrıca yeni sözleşme yapılmaz ise bir önceki yılın sözleşmesi geçerliydi beyleer siz kimi kandırıyorsunuz ??????? Söyleyecek kelime bulamıyorum bu Mubarek Ramazan Bayramında ALLAH' ımdan şunu diliyorum , Kim Bizlere bu mağduriyeti yaşattıysa Kim Düzenimizi bozduysa, Kim Yaşantımızı alt üst ettiyse ve Bizleri namert'e muhtaç ettiyse RAB'im bizden beteretsin İnşallah ve hakkımızı helal etmiyoruz bizlere MERHAMET ettik diyen MERHAMETSİZ' lerden...

    YanıtlaSil
  12. 10 yıldır 4/c liyim ve bir çoğunuzdan fazla çektim bu çileyi. Ama başbakan olsam ve bu sitedeki yorumları okusam bende 4/c ye kadro vermezdim.Buradan bile hala Tayyip'e muhalefet edeceğim diye uğraşıyorsunuz ekmeğinizin derdinde misiniz yoksa siyaset mi yapmaya çalışıyorsunuz. Pes doğrusu. Sevsek de sevmesek de istesek de istemesek de bu adam bu ülkenin başbakanı ve muhtemelen cumhurbaşkanı olacak. Hakaret etmeyi küfretmeyi muhalefet yapmayı bırakıp Başbakanı adam yerine koyarsanız oda bizi adam yerine koyacaktır. CHP MHP gurup toplantılarında hükümet istifa sloganları atarak her platformda başbakana hakaret edersek kadroyu daha çok bekleriz. Kimse bizim ekmeğimizi siyaset malzemesi yapmasın. Yapmasın ki Başbakanda çıkıp bunlar ekmeğinin peşindeler siyaset peşinde değiller desin. Siz her gün size hakaret edip küfreden birine nasıl muamele edersiniz ?

    YanıtlaSil
  13. Ne Yapalım Arkadaş RTE Methiyeler mi dizelim.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com