Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

23 Haziran 2014 Pazartesi

23 Bin 4/C Çalışanının Umudu Yeni Cumhurbaşkanı


23 Bin 4/C Çalışanının Umudu Yeni Cumhurbaşkanı
Kamuda 4/C liler olarak bilinen geçici personeller umutlarınını yeni Cumhurbaşkanı adayına bağladı. 4/C’li çalışanlar Cumhurbaşkanlığı adaylarına oy vermede bin düşünüp, bir karar verecekler. 10 yıldır kadro talep eden fakat kadro çalışmalarında sürekli kapsam dışı bırakılan 4/C li personeller kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını, son torba yasa çalışmalarında her zaman olduğu gibi yine görmezden gelindiklerini belirttiler.
Kimlere Kadro Verildi?

2007 genel seçim öncesi 219 bin sözleşmeli ve geçici işçiler 4/A ve 4/B kadrolarına geçirilirken, 4/C liler kapsamdışı bırakılmıştı.
2011 genel seçim öncesi ise 100 bin sözleşmeli personel 4/A kadrosuna alınırken bu personeller yine kadro kapsamı dışında tutulmuştu. 4/C lilere Verilen sözler neydi?; Başbakanımız Sayın R.Tayyip Erdoğan'ın 10.06.2011 NTV'de (youtube.com/watch?v=Xyl8CY6W158 …youtube.com/watch?v=Xyl8CY6W158 …), 12.06.2011'de Yeni Şafak Gazetesinde Erhan Seven'e beyanatları (http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?i=324042), 4/C Açıklaması 07.06.2011’de AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli; “Seçimden sonra 4/C liler içinde çalışma yapacağız dedi. AK Parti hükümetinin çalışma hayatında önemli icraatlar yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini ifade eden Canikli Yaklaşık 205 bin vatandaşımızı 4B statüsünden 4A statüsüne getirip kadrolu yaptık. Bu çok önemli bir düzenlemeydi diye konuştu. 4C liler ile ilgili talepleri bildiklerini ve ilgili çalışmaları devam ettirdiklerini ifade eden Canikli şöyle devam etti. Ancak onların durumu daha teknik olduğu için seçim sonrasında inşallah halledeceğiz. Zaten onların sayısı 4B lilerin bir hayli altında. Bütçe açısından bir yekun teşkil etmiyor. İnşallah onların sorunlarını da çözmüş olacağız. Şu anda teknik çalışmalar devam ediyor. Kanun hükmünde kararname ile yapılıp yapılamayacağı konusunda bir tartışma çıktı. O yüzden seçim öncesinde bunu gerçekleştiremiyoruz. İnşallah bu çalışmaları 4C li kardeşlerimiz için de tamamlayacağız”. tutulmuyorsa2014 yerel seçimler öncesi ise Ak Parti Milletvekili Vahit Kiler’in BİTLİS TV de, 4/C lilerin yerel seçim sorasında kadroya geçirileceklerini, Sayın Başbakanın bu sözü Kızılca Hamam kampında da belirttiğini, 4/C lilere yapılan haksızlığın son bulacağı sözü. 30 Mart 2014 Seçimleri sonrası en geç Nisan ayında TBMM'ye sevk edilecek Torba Yasayla" (vimeo.com/90965670) 4/C'liye verdiği kadro sözleri aleni ortada iken daha ne denilebilirki??? 4/C liler ne istiyordu? Sayıları 23 bin olan 4/C li personellerin talebi, kendilerine verilen sözlerin, özellikle de Sayın Başbakanın 2011 genel seçim öncesi kendilerine verdiği 4/A yada 4/B olacaklar sözünün gerçekleştirilmesini istiyordu.
4/C statüsü sürdürülebilir değil…

4/C li personeller, 2007 den bu yada kadro konusunda kendiklerine haksızlık yapıldığını belirtmelerine rağmen çözüm mercii’nde bulunanların kendilerini duymazdan görmezden gelmesine sitem ediyorlar. Kadro taleplerine, siyasilerin yapılan zamları ve aile yardımını işaret ederek bununla yetinin kadro yok demeye getirmesi ise 4/C lilerin en çok rahatsız olduğu nokta. Kurumlarına KPSS ile girmiş bu personeller arasında Mühendis, Tekniker, Teknisyen gibi bir çok kalifiye teknik personel bulunmakta ve bu statü nedeniyle geçici personel olarak görünmekteler.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Cumhurbaşkanlığı Seçimi Önemli… 4/C li personeller kadro taleplerini yinelemeye devam edeceklerini belirterek, her kesim için önem arz eden bu seçimlerde 23 bin kişinin oyunun da büyük bir öneme sahip olduğunun unutulmaması gerektiğini 4/C'liye verdiği kadro sözleri aleni ortada iken hiçbir verilen bu sözler tutulmuyorsa 4/C’lilerde Aileleriyle birlikte ve etkileyebileceği yüzbin’lerce Seçmen kitlesine ulaşıp uğradıkları haksızlıkları ve ayrımcılığı anlatıp haksızlık karşısında susmayacaklarını önemle vurguladılar.
Gazete Kamu

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. ÖZELLEŞİTİR-ME (Tekel) MAĞDURU23 Haziran 2014 22:47

    Bu hükumetin ve başbakanın Özelleştirme Mağdurlarından ne alıp veremediği var anlamış değiliz?? Biz Beden Gücüyle çalışanlardan ne istiyorsun onu da anlamadık ??? Ne Zaman Biz Özelleştirme Mağdurlarının durumunu söz konusu olduysa Ekonomi al üst oluyor, Ülke batıyor, Bütçe açığı çıkıyor ve sanki bizlerden alınan haklarımız verilirse Ülke batar gibi konuşuyorlar çook değerli ülke yönetenleri... Beyler siz bizim 15-20 yıllık Emeğimizi hiçe saydınız, Daimi Kadrolu İşimizi Elimizden aldınız, Emeklilik Tazminatımızı bizlere zehir ettiniz, üniversite Askerde olan Çocuğumuza 10 TL. harçlık veremez duruma getirdiniz, Kazanılmış tüm Haklarımızı aldınız, Özelleşen Kurumlarda ayrımcılık yaparak Memurları Tüm Haklarıyla - Biz İşçileri ise ne olduğu belli olmaya bir Statüde 4/c li olarak kurumlara dağıttınız, Bir çok işe yeni başlamış Taşeron Elamanı bile Biz Özelleştirme Mağdurları 15-20 çalışmış olanlardan fazla ücret alıyor, Gittiğimiz kurumlarda yeni işe başlamış üstelik tüm işlere müsait (lavabo temizlemek dahil) tüm işlerde çalıştırılıyoruz itiraz hakkı yok ve üstelik on yıl önceki aylığımızın aynısıyla yanı 1500 TL. ile. Ey Bizlere Merhamet ettiğini söyleyen Merhametsizler Bizler 4/c li olarak işe girmedik Kadrolu-Daimi olarak işe girdik fakat siz bizleri 4/c de çalışmaya MECBUR VE MAHKUM Ettiniz... Kısacası Bizleri perişan ettiniz perişan... Bizlerin Kadrosunu aldıktan sonra 270 bin Memur ve İşçi aldınız Ekonomi Batmadı, İki defa Belediyelerdeki Geçicileri Kadroya aldınız Ekonomi batmadı, her gurup toplantısında 81 ilden otobüslerle yandaş taşıyorsunuz Ekonomi batmıyor ya insaf edin biz ne zaman gündeme gelsek ya orta doğunun lideri mani oluyor yada Mehmet şimşek Ekmeğimize-Emeğimize mani oluyor. yeter artık yeter hiç mi Vicdan yok sizde. Ailemizi dahi yıllarca yok sayıp yok saydınız Aile yardımını kelime oynu yaparak kısmı-zamanlı çalışanlar hariç dediniz Biz Özelleştirme Mağdurlarına verdirtme-diniz.. Kadroda bunların statüsü farklı dedeniz Kadroyu verdirtme-diniz?? Bu Dünya Baki değil beyler!! Elbet Hiç Kimsenin hakkı kimsede kalmayacağı gün gelecektir bizler Hakkımızı Helal etsek bile 1 TL. ye Muhtaç ettiğiniz Çocuklarımızın Elleri Mahşeri Kübra’da Yakanızda olacaktır...bunlar iktidarda oldukları sürece biz Özelleştir-me Mağdurlarına Kadro YOK YOK.Ne Diyelim Biz Özelleştirme Mağdurlarına MERHAMET ettiklerini söyleyen MERHAMETSİZLER ALLAH MERHAMET Versin..

    YanıtlaSil
  2. Buraya videolar konmuş seçimden sonra deniyor .Yalandan kim ölmüş ki?Hangi seçimden sonra söylememiş?4/c 'li yine gariban yine hakkı yenmiş.Ha bu arada biliyorsunuz yeni torba yasada tüm memurlar için çok kötü şeyler var.Diyelim ki memur bir sebepten işten çıkarıldı ,mahkeme kararıyla geri dönmesi gerekti yani mahkeme lehte karar verdi.2 yıl kadar amir isterse uzayabilecekmiş süre.Bunlar hangi cumhuriyetten,hangi demokrasidenihangi insan haklarından bahsediyorlar ben anlamadım.Tüm memuriyeti bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar..

    YanıtlaSil
  3. TOKAT-REŞADİYEDEN SİZLERE YAZIKLAR OLSUN BU KİN BU NEFRET NE ANLAMADIK GİTTİ BU 4- C LİLER NE YAPTI DA KADRO VERMİYO BUNLARIN DERDİNE BAŞBAKANA NE YAPTI BU İNSANLAR 300 BİN KİŞİYE KADRO VERİYO 23 BİN 4- CLİYE VERMİYO YAPACAK BAŞKA BİR ŞEY YOKSA MEMLEKET DEĞİTİRELİM ARTIK YETER İNTİHARIN UCUNDAYIZ BAŞBAKANIM

    YanıtlaSil
  4. KADRO...KADRO...KADRO...KADRO...ÖLÜMÜNE KADRO.SAYIN BAŞBAKANIM. ÖNÜMÜZ RAMAZAN BU 4- C LİLER NE YAPACAK DİYE HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ.BU RAMAZAN AYINDA EVİNE NE GETİRECEK DİYE HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ.BU KİNİNİZ NE ANLAMADIK GİTTİ ..SON KEZ YAZIYORUM BUNDAN BÖYLE BİR DAHA YORUM YAZMIYACAM VEDE BU HÜKÜMETİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM.....................YALNIZLAR

    YanıtlaSil
  5. isdemir mağduru29 Haziran 2014 04:01

    Milli eğitim bakanlığı ek ödemeyi reddetti herkes dava açsın tabi hükümet yanlısı olmayan sendika avukatları kanalıyla açılırsa daha net sonuç alınır. Zaten kazanılmış dava örnekleri var. Hepimiz kadrolularla aynı işi yaptığımıza göre kimse bizlere geçici yada mevsimlik demeye veya adlandırmaya hakkı yok. Davaları açalım ve bu statüyü geçmişe gömelim geçici olmadığımız açıkça ortada, mevsimlik de değiliz. Mevsimlik işçiler 1 yıldan az 6 ayı geçmeden çalışan işçilerdir. Bizler 11ay 28 gün ile 4 mevsim çalışan mağdurlarız Dünyada 4 mevsim aralıksız çalışıpta mevsimlik işçi diye adlandırılan bir uygulama eşi benzeri olmayan bir uygulama, Türkiye'den başka nerede görülmüştür. ALOOOOOOOOO BİZLER YAZ, KIŞ,İLKBAHAR VE SONBAHAR HER MEVSİM VE HER YIL AYNI İŞYERİNDE KADROLULARLA AYNI İŞİ YAPMAKTAYIZ. BU NE LAHANA BU NE TURŞU NASIL MEVSİMLİK İŞ BU YILLARDIR BİZLERİ OYALAYANLAR HAKKIN VE ADALETİN KARŞISINDA GÜN GELECEK HESABINI VERECEKLER. BU DÜNYADA OLMAZSA ÖTEKİ DÜNYADA MUTLAKA GASP EDİLEN HAKLARIMIZIN HESABINI GÜN GELECEK SORACAĞIZ TEKER TEKER.

    YanıtlaSil
  6. Davaları açalım ve bu statüyü geçmişe gömelim geçici olmadığımız açıkça ortada, mevsimlik de değiliz. Mevsimlik işçiler 1 yıldan az 6 ayı geçmeden çalışan işçilerdir. Bizler 11ay 28 gün ile 4 mevsim çalışan mağdurlarız Dünyada 4 mevsim aralıksız çalışıpta mevsimlik işçi diye adlandırılan bir uygulama eşi benzeri olmayan bir uygulama, Türkiye'den başka nerede görülmüştür. ALOOOOOOOOO BİZLER YAZ, KIŞ,İLKBAHAR VE SONBAHAR HER MEVSİM VE HER YIL AYNI İŞYERİNDE KADROLULARLA AYNI İŞİ YAPMAKTAYIZ. BU NE LAHANA BU NE TURŞU NASIL MEVSİMLİK İŞ BU YILLARDIR BİZLERİ OYALAYANLAR HAKKIN VE ADALETİN KARŞISINDA GÜN GELECEK HESABINI VERECEKLER. BU DÜNYADA OLMAZSA ÖTEKİ DÜNYADA MUTLAKA GASP EDİLEN HAKLARIMIZIN HESABINI GÜN GELECEK SORACAĞIZ TEKER TEKER-------- BİZ MEVSİMLİK İŞÇİ DEĞİLİZ SİZLER KADROMUZU ELİMİZDEN ALDINIZ

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com