Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

2 Nisan 2014 Çarşamba

4/C'li Düzenlemesine Son Şekli Verildi


4/C'li Düzenlemesine Son Şekli Verildi
4/C'li Geçici Personel'e kadro verilmesi ile ilgili düzenlemeye son şekli verildi. Bu ay Meclis'e sunulması beklenen tasarıyla 50 bin 4/C'li geçici personel kadroya geçirilecek. Ayrıca binlerce vatandaşın prim borcu silinecek. Peki olası paket neleri içeriyor ve 4/C'liler şu anda hangi haklara sahip.

HEP ENDİŞE TAŞIYORLAR
Kamuda çalışan 50 bin 4/C'li (geçici) personel bulunuyor. 4/C'liler bir yıldan az süreli veya mevsimlik sözleşme ile çalıştırılıyor. İşçi ve memur sayılmayan 4/C'liler, diğer çalışanlarla aynı haklara sahip değil. Bu kapsamda çalıştırılanların yıllık izin, iş güvencesi, sosyal yardım gibi hakları yok. Ayrıca her yıl sözleşme yenilemek zorundalar. Yani daimi personel değiller. Bu yüzden de her yıl işsiz kalma endişesi taşıyorlar.
TALEP BAKANLARA İLETİLDİ
Sözleşmeli işçilere, belediyelerde çalışanlara kadro verildi fakat kamudaki geçici personele bir türlü çözüm bulunamamıştı. Çahşma Bakanlığı sendikalarla birlikte bu konuda bir çalışma başlatmıştı. 4/C'lilerin statüsüyle ilgili konular toplu sözleşme görüşmelerinin ardından yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında da gündeme gelmiş ve bir tasarı hazırlanarak Bakanlar Kurulıvna sunulmuştu.
DÜZENLEME SEÇİEM TAKILDI
Fakat geçici personele kadroyu da içeren Torba Kanun, 30 Mart yerel seçimlerine takılmıştı. Posta'nın haberine göre, Seçimlerin ardından gözler tekrar Meclis'e çevrildi. Binlerce çalışana kadro verilmesiyle ilgili düzenlemenin bu ay sonuna kadar Meclis'e sunulması bekleniyor. Torba Yasa ile ayrıca borçlu milyonlarca vatandaşın eli rahatlayacak. Düzenlemeyle, borçlu olduğu için sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaşın borcu silinecek.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
BAĞ-KUR'LUYA KOLAYLIK
24 aydan çok prim borcu olan Bağ-Kur'lular borçlarını sildirebilecek. Borcunu sildirenin sigortası dayanacak. Bu kişi yeniden Bağ-Kur'a kayıt yaptırıp primlerini ödemeye devam edebilecek. Borcu silinen Bağ-Kur'lunun SSK çalışması varsa geçerli olacak. Emeklilik için prim gün sayısına ihtiyaç duyanlar, tamamını değil silinen süreden dilediği kadarını canlandırıp ödeyebilecek.
DİLEYENE TAKSİT
10 yıllık Bağ-Kur süresinin 4 yılına ihtiyaç olursa bunu ödeyip süresine ekletebilecek. Bağ-Kur'a 24 aydan fazla prim borcu olanlar borcu sildirmek yerine dilerse ödeyebilecek. Bu durumda ana para borcu sabit kalacak fakat gecikme zamlarının yüzde 50'si silinerek 36 aya kadar taksitle borcu ödeme imkanı getirilecek. 24 aydan az borcu olanların sildirme hakkı olmayacak.
8 MİLYAR LİRALIK PRİM ÖDENMEDİ
1 Ocak 2012'den itibaren yeşil kart uygulaması terk edilip Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) geçilmişti. Bu sistemle sosyal güvencesi olmayan 12.5 milyon kişinin gelirtesti yaptırması gerekiyordu. Ancak bunlardan 4 milyonu gelir testi yaptırmadı. Bu kişilerin her ay 245 lira prim ödemesi gerekiyordu. Fakat çoğunun haberdar olmadığı bu uygulama nedeniyle 4 milyon kişinin 8 milyar lira prim borcu birikti.
GELİR TESTİNE GİRECEK
Borcunu ödemeyen 4 milyon kişiye Torba Yasa ile kolaylık sağlanacak. Bunlardan 550 bin kadarı zaten gelir testine zamanında gitmediğinden her ay için 240 lira borçlu. Torba Yasa ile 240 lira borç yazılan kişiler gelir testine girecek. Geliri düşükse borçları kalmayacak. Diğer borçluların ana paraiarı taksitlendirilecek. Hükümetin ödeme güçlüğü nedeniyle borçların tamamını da silebileceği belirtiliyor.
Kaynak: Memurlar.net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

7 yorum:

  1. diyarbakırlı bahtiyar2 Nisan 2014 12:09

    yeter artık yav insanda bir şeref olur adam gibi yok deyin yıllardır ha bugün ha yarın insanların umutlarıyla neden dalga geçiyorsunuz.ALLAH sizleri bildiği gibi yapsın...AMİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİNNN.............

    YanıtlaSil
  2. Gene başladı bu gazeteler yalana dolana doğru haber yapan yok mu kardeşim kimse inanmasın meclise gidecekmişte meclisten çıkacakmışta uytmayın gene maliye bakanı ne dedi benim haberim yok bu kadar basit.......

    YanıtlaSil
  3. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU2 Nisan 2014 22:42

    Herhalde bu Kadro Meselesi 1 Nisan Şakası Olmalı. Bıkmadınız mı !!! Emeği, İşi, Tüm kazanımları, Kadrosu ve İktidar tarafından Yaşantısı altüst edilmiş Özelleştirme Mağdurlarının Umutlarıyla oynamaya, Umutlandırmaya!!! Yeter artık Yeter olan bir şey yok bari yalan yanlış haberleri haber etmeyin... Özelleştirme Mağdurlarına yapılan HAKSIZLIK, VİCDANSIZLIK ve AYRIMCILIKTIRTIR.... Yeter artık Yeter diyoruz bizlerin 18 Yıllık Daimi Kadromuzu aldıktan sonra 500 bine yakın Memur ve İşçi Kadrosu dağıttınız?? Bizlerin ise 18 yıllık Kadrosunu aldınız Peki bu bizlere yapılan HAKSIZLIK, VİCDANSIZLIK ve AYRIMCILIK değilmidir... Biliyor musunuz Arkadaşlar Biz Özelleştirme Mağdurlarının Kadrosuda, Alınmış Haklarında, Çektiğimiz sıkıntılarda ( Sadece Bir Kişinin "VİCDAN MUHASEBESİ SONUCUNDA İKİ DUDAĞI ARASINDA ÇIKACAK OLAN TEK BİR KELİMEYE KALMIŞTIR" ALLAH'ım sen bizlere yapılan bu Haksızlığı şahitsin ve bizlere bu sıkıntıları yaşatanları sana Havale ediyoruz Şüphesiz sen Adil Olanların en Adilisin....
    Not: Tüm Özelleştirme Mağdurlarına DUYURULUR!!!! Memurlara yapılan 666 KHK İle ödeme (EK ÖDEMELERİ,DÖNER SERMAYE) ve Devlet Memurlarına Ödenecek Zamlar ve Tazminatlar adı altında ödenen (ÖZEL HİZMET TAZMİNATI)'nı Mahkemeye vermeyen arkadaşlar Zaman Geçirmeden Mahkemeye Başvurun Çünkü Mahkemeye Başvurmazsanız Ek Ödeme,Döner Sermaye ve Özel Hizmet Tazminatından faydalanamazsınız. Bütün Kurumlarda Ek Ödeme ve Özel Hizmet Tazminatı vardır) ??? Bir Dilekçe ile birlikte Önce Çalıştığınız kuruma (Ek Ödemeyi ve Özel Hizmet Tazminatını tek dilekçe ile talep ediniz. Kurumun ret cevabını verecektir ret Kurumun ret cevabını avukatınıza vererek bulunduğunuz ilin İdare Mahkemesine dava açın.Mahkemeye başvuran tüm 4/C'li arkadaşlar Davayı kazanmış ve dava tarihinden itibaren toplu para ve her ay aylığa ilave edilmektedir. Arkadaşlar Mahkeme dışında yapabileceğimiz bir şey yok. Ne gücümüz yeter nede Çektiğimiz sıkıntıları anlayabilir bunlar. İktidarın biz Özelleştirme Mağdurlarına olan kini bitmiyor, Sendikalar ise Üye peşinde kimsenin umurunda değiliz kısacası. Tek Çare Mahkemeler yoluyla Hakkımızı aramak..

    YanıtlaSil
  4. ohhh be bugünlük gazı da aldık yarında çalışırız bununla.haftaya allah kerim

    YanıtlaSil
  5. Dikkat ederseniz postanın haberine göre diyor. Değerli arkadaşlarım bizlerin onuruyla bu kadar oynamaya ,bu yalanların borazanlığını yapmaya kimsenin hakkı yok. Bizler kadro alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.. Hani Başbakan sık sık diyor ya ''Parya'' Türkçesi ''Köle '' demektir. Asıl Paryacılık 4/c kölelik düzenidir. Aynı masada aynı işi yap yarı maaş al, kendinin ve çocuklarının geleceği amirinin iki dudağı arasında her an işten çıkarılma korkusu var, tayin hakkın yok, iznini alamıyorsun alsan bile istediğin zaman kullanamıyorsun çoğu zaman iznin yanıyor. Bir sonraki yıla devredemiyorsun. İkinci hatta üçüncü sınıf insan muamelesi görüyorsun, ne iş yaptığın belli değil şöyle bir tanım olabilir mi? ''Amirinin verdiği her işi yapar.'' Maaşı harici hiç bir ek ödemeden faydalanamaz. Bunlar şu an aklıma gelenler bu kadarı bile ne kadar insan haklarına ve çalışma haklarına aykırı bir statü olduğunun kanıtıdır. Çoğumuz bir sendikaya üyeyiz. 4/c satatüsündeki farklılıklar da sendikaların etkileri oldu, yetkili sendika 4/c 'liler konusunda samimi olsaydı ve yumruğunu masaya vurabilseydi 10 larca kez kadro alabilirdik. Üye olduğunuz sendikaları çalıştırın ,çalışmıyorlarsa bizler için asıl mücadele den ve samimi olanlara destek olun. Eninde sonunda ama ne zaman bilemiyorum hakkımız olan kadroyu alacağız. Şüpheniz olmasın.

    YanıtlaSil
  6. yalan yalan inanma

    YanıtlaSil
  7. evet özelleştirme sonucunda bizi 4/c denilen ne olduğunu tam olarak kendileri bile bilmeyen çalışma hayatına mecbur bırakan insanlar bu büyük haksızlığın hesabını nasıl vereceksiniz bilmiyorum ama bizim bütün hayatımızı mahvettiniz..ve hala sanki birşey yapıyormuşşunuz gibi söylentiler.Ya siz bizlerden neler neler aldığınızın farkında değilmi siniz.bize gelince bütün olmsuzlukları yaşatın;kendi yalakalarınıza gelince iş çok kadro çok para çok nasıl bir adalettir bu! Hiç mi sizin Allaha inancınız yok.Bu kadar aileyi mahvettiniz.Tekel İşçilerine yaşattığınız bu acı şeyler mutlaka biryerde önünüze çıkacaktır İnşaallah.ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ ETSİNN!! BENİM VE AİLEMİN RIZKINDAN OYNAYAN İNSANLARA BEDDUA ETMİYCEM BİLİYORUM Kİ BEDDUA İYİ BİŞEY DEİL..AMA ALLAH ONLARI BİLDİĞİ GİBİ ETSİN...BU EN GÜZEL ŞEY ONLARA..AMİNNN...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com