Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

1 Nisan 2014 Salı

23 Bin 4/C'liye Kadro, İmd'lere Maaş, Borçlara Af


23 Bin 4/C'liye Kadro, İmd'lere Maaş, Borçlara Af
23 bin 4/C'liye kadro gündemde. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sunulması beklenen çalışmada 4/C statüdeki çalışanlara kadro müjdesinin de yer aldığı ifade ediliyor. Ayrıca pek çok vatandaşın sigorta prim borcuna da yeniden yapılandırma imkanı geliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başta 4/C'lilerin durumu ve sigorta prim borcu konusunda yapılandırma içeren çalışma paketinin içeriği belli olmaya başladı. Tasarı,Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) yapılan çalışmaların ardından Bakanlar Kurulu'na da sunulmuştu. Peki çıkması muhtemel paket hangi konuları içeriyor.

4/C'lilere kadro müjdesi içeren tasarı da diğer öne çıkan bir başlık da prim borcunda yeniden yapılandırma imkanı getirilmesi. Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yaklaşık 3,5 milyon kişinin SGK'ya 7,5 milyar TL dolayındaki borcundan sadece 350 milyon TL civarındaki bir tutar tahsil edilebilmişti. Torba yasa ile borcun faizi silinecek ve yapılandırmaya gidilecek.
Böylece vatandaşlar sağlık hizmetinden yararlanabilecek. Aynı şekilde Bağ-Kur'luların borcuna da af ve yapılandırma geliyor. Buna göre de 1 ile 2 yıl üzerinde borcu olanların borcunda yapılandırmaya gidilecek.
MİLYONLARCA VATANDAŞIN PRİM VE BAĞ-KUR BORCUNA
Düzenlemeyle, borçlu olduğu için sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaşın borcu silinecek. 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren GSS ile 18 yaşını dolduran, öğrenci olmayan ve sosyal güvence kapsamına girmeyen herkese gelir durumuna göre prim ödeyerek sağlık hizmetinden yararlanma şartı getirildi.
Yasal düzenleme ile 12,5 milyon kişi GSS kapsamına girdi. Bu kapsamda SGK, yaklaşık 7,5 milyar TL tahsilat yapması gerekirken kasasına 350 milyon TL civarında para girdi. Yapılacak bu düzenleme ile Kurum kalan alacağından büyük oranda vazgeçecek. Vatandaşın faizleri tamamen silinecek kalan miktarlar için de yapılandırma yoluna gidilecek.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Tasarı, 3 milyona yakın Bağ-Kurlu'yu da af kapsamına alıyor. Pek çok esnaf, Bağ-Kurborcu olduğu için sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Yeni düzenleme ile Bağ- Kur'a 24 aydan çok prim borcu olanlar, ana para borcu sabit kalmak kaydıyla, gecikme zamlarının yüzde 50'si silinerek 36 taksitle borcu ödeme imkanına sahip olacak.
İşsizler için de önemli bir düzenlemenin yer aldığı tasarıya göre, her hangi bir nedenden dolayı işten çıkartılan vatandaşın İŞKUR'dan aldığı işsizlik ödeneğinin geri ödemesinde değişikliğe gidiliyor. İŞKUR artık işsiz vatandaşın işe girmesi ile birlikte vatandaştan sadece 4 aylık ödemeyi geri talep edebilecek.
İMD'LERE MAAŞ MÜJDESİ
Bir başka düzenleme de İş ve Meslek Danışmaları'na (İMD) yönelik. 4 bin civarında İMD'nin kadroya geçişinde yaşanan maaş kesintisi, Torba Yasa ile birlikte giderilecek. Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı bu konuda anlaşırken, düzenleme ile 2014 memur zammı hariç İMD'lerin ücreti 2 bin 300 ile 2 bin 400 dolaylarında olacak.
Kaynak: Kamuajans, Gazetekamu
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

4 yorum:

  1. arkadaş son 8 yılda oldugu gibi olabilir hatta 1 nisan şakasıda olabilir nası bundan önce hep yalan olduysa bundan sonrada aynı yalan vermiyecez deseler bence daha hayırlı zaten kadroda verseler bu saatten sonra sonra şahsıma ait söylüyorum oyda verecek degilim çünki hayatımdan 9 sene gitmiş bunu nasıl telafi ederlerde boş verin parayı benim meslegim elektrikken 17 yılımı bu meslege vermiş biri olarak bana dokuz yıldır elime süpürge paspas verdiler makinalarla ugraşırken kendini bi halt sanan idareci müvetteleriyle ugraştırdılar ben insanla ugraşmaya alışık degilim ben makinalara hükmetmeye alışık bir insanı ama maalesef böyle oldu son yıllarda nasıl hür gün her ay yalan dolanoldu ise bence gene yalan ve dolan bu akp hep yalan ve dolan bundan sonra dürstlük beklemek saflık olurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  2. 1NİSAN ŞAKASI GİBİ GELİYOR.PAYLAŞIMLAR HEP AYNI KİŞİLERDEN GELİYOR

    YanıtlaSil
  3. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU2 Nisan 2014 05:44

    Herhalde bu Kadro Meselesi 1 Nisan Şakası Olmalı.
    Özelleştirme Mağdurlarına yapılan HAKSIZLIK, VİCDANSIZLIK ve AYRIMCILIKTIRTIR.... Yeter artık Yeter diyoruz bizlerin 18 Yıllık Daimi Kadromuzu aldıktan sonra 500 bine yakın Memur ve İşçi Kadrosu dağıttınız?? Bizlerin ise 18 yıllık Kadrosunu aldınız Peki bu bizlere yapılan HAKSIZLIK, VİCDANSIZLIK ve AYRIMCILIK değilmidir... Biliyor musunuz Arkadaşlar Biz Özelleştirme Mağdurlarının Kadrosuda, Alınmış Haklarında, Çektiğimiz sıkıntılarda ( Sadece Bir Kişinin "VİCDAN MUHASEBESİ SONUCUNDA İKİ DUDAĞI ARASINDA ÇIKACAK OLAN TEK BİR KELİMEYE KALMIŞTIR" ALLAH'ım sen bizlere yapılan bu Haksızlığı şahitsin ve bizlere bu sıkıntıları yaşatanları sana Havale ediyoruz Şüphesiz sen Adil Olanların en Adilisin....
    Not: Tüm Özelleştirme Mağdurlarına DUYURULUR!!!! Memurlara yapılan 666 KHK İle ödeme (EK ÖDEMELERİ,DÖNER SERMAYE) ve Devlet Memurlarına Ödenecek Zamlar ve Tazminatlar adı altında ödenen (ÖZEL HİZMET TAZMİNATI)'nı Mahkemeye vermeyen arkadaşlar Zaman Geçirmeden Mahkemeye Başvurun Çünkü Mahkemeye Başvurmazsanız Ek Ödeme,Döner Sermaye ve Özel Hizmet Tazminatından faydalanamazsınız. Bütün Kurumlarda Ek Ödeme ve Özel Hizmet Tazminatı vardır) ??? Bir Dilekçe ile birlikte Önce Çalıştığınız kuruma (Ek Ödemeyi ve Özel Hizmet Tazminatını tek dilekçe ile talep ediniz. Kurumun ret cevabını verecektir ret Kurumun ret cevabını avukatınıza vererek bulunduğunuz ilin İdare Mahkemesine dava açın.Mahkemeye başvuran tüm 4/C'li arkadaşlar Davayı kazanmış ve dava tarihinden itibaren toplu para ve her ay aylığa ilave edilmektedir. Arkadaşlar Mahkeme dışında yapabileceğimiz bir şey yok.

    YanıtlaSil
  4. yav arkadaş hem kızıyorlar hem götürüp oy veriyorlar şu an 50000 bin oldu aşşağı yukarı sayımız ama ses getiren yok bu sendikamı alacak bizim hakkımızı gene yalan dolan aynen devam

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com